Μαθητής δημοτικού αυτοκτόνησε τέσσερις μέρες μετά το coming-out του

27/08/2018
από

Ένας μαθητής εννέα ετών έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά την πρώτη εβδομάδα, που πήγε στην Τετάρτη δημοτικού, έχοντας μόλις κάνει coming-out ως gay.

Η μητέρα του, Leia Pierce, λέει ότι ο γιος της, Jamel Myles, αυτοκτόνησε εξαιτίας του bullying που δέχτηκε στο σχολείο του, μόλις τέσσερις μέρες μετά την έναρξη της χρονιάς.

Το καλοκαίρι ο James έκανε coming-out στη μητέρα του ως gay. Η ίδια ανέφερε σχετικά:

Έδειχνε τόσο τρομαγμένος, όταν μου το έλεγε. Μου είπε: “Μαμά, είμαι gay.” Εγώ νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα, οπότε γύρισα και τον κοίταξα, γιατί οδηγούσα, και ήταν κουλουριασμένος και φοβισμένος. Και του είπα: “Σ’ αγαπάω ακόμη” .

Ο James ήθελε να το πει και στις συμμαθήτριες και στους συμμαθητές του στο σχολείο. “Πήγε σχολείο και είπε ότι θα πει ότι είναι gay, γιατί είναι περήφανος για τον εαυτό του” , δήλωσε η μητέρα του στο KDVR-TV.

Την Πέμπτη, τέσσερις μέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η κυρία Pierce βρήκε το παιδί της νεκρό στο σπίτι τους στο Ντένβερ του Κολοράντο:

Χρειάστηκαν μόνο τέσσερις μέρες στο σχολείο του. Μπορώ να φανταστώ τι του έλεγαν. Ο γιος μου είπε στην μεγάλη την κόρη μου ότι τα παιδιά στο σχολείο του είπαν να αυτοκτονήσει. Στεναχωριέμαι που δεν ήρθε απλά σε μένα.

Το σχολείο έστειλε επιστολή σε όλους τους γονείς την Παρασκευή, λέγοντας ότι παρέχουν έξτρα κοινωνικούς λειτουργούς και ομάδα διαχείρισης κρίσεων προς τις μαθήτριες και τους μαθητές.

Είμαι τόσο αναστατωμένη που σκέφτηκε ότι αυτή ήταν η μόνη του επιλογή,” είπε η μητέρα του, αλλά παρά το γεγονός ότι αισθάνεται συντετριμμένη, θέλει να αφυπνίσει τον κόσμο για το φαινόμενο του bullying και ελπίζει κανένας άλλος γονέας να μην περάσει τον δικό της πόνο.




Δες και αυτό!