“Ένας gay γάμος δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν κανονικό γάμο”

20/08/2018

Όταν η Jove Meyer, διοργανώτρια γαμήλιων εκδηλώσεων στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, εργάζεται με ένα ομόφυλο ζευγάρι, βλέπει πολλές φορές τον εαυτό της να εκνευρίζεται με  όσους χρησιμοποιούν τον όρο “γκέι γάμο”.

“Δεν έχουν κακή πρόθεση, αλλά οι άνθρωποι θέλουν να βάζουν ταμπέλες στα πράγματα επειδή έτσι είναι ευκολότερο να τα συζητήσουν”, δήλωσε η Meyer. “Όμως το ζευγάρι δεν κάνει έναν γκέι γάμο. Απλά έναν γάμο. Φαντάζομαι ότι δεν πηγαίνετε σε έναν straight γάμο και λέτε: «Είμασε πολύ χαρούμενοι που βρίσκομαι στον straight γάμο σας”.

Η επισήμανση των γάμων των ομόφυλων ζευγαριών ως διαφορετικών είναι η ρίζα της προβλήματος. Αν και γίνεται για να περιγράψει τα χαρακτηριστικά του εν λόγω ζευγαριού, ο γάμος εξακολουθεί να είναι μια νόμιμη ένωση και αυτή είναι η ίδια για όλους.

Το μεγαλύτερο φυσικά λάθος είναι όταν οι επισκέπτες προσπαθούν να αναγνωρίσουν σε ένα ομόφυλο ζευγάρι τα χαρακτηριστικά μιας ετεροκανονικής ιστορίας γάμου. Μια ιστορία, στην οποία η γυναίκα ή ο άνδρας έχει τον δικό του διαφορετικό ρόλο. Για παράδειγμα, είναι χαζό σε έναν γάμο με δύο γυναίκες, οι επισκέπτες να αναρωτιούνται για το ποια γυναίκα θα φορέσει νυφικό.

Ο Derek Chad Marsh, ένας φωτογράφος γάμου, θυμάται μια ιστορία όταν έπρεπε να  φωτογραφίσει δύο άνδρες που παντρεύονταν. Θυμάται έναν καλεσμένο να ρωτά το ζευγάρι, για το “ποιος ήταν η νύφη και το κορίτσι της σχέσης”. 

“Δεν υπάρχει νύφη σε αυτόν τον γάμο και δεν χρειάζεται να υπάρχει,” απάντησε τότε ο Marsh.”

Σκεφτείτε πριν μιλήσετε

Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος όταν λάβει μέρος σε έναν τέτοιο γάμο, είναι να αφήσει τις προκαταλήψεις πίσω του. Όλα τα ζευγάρια θα βρουν τους δικούς τους τρόπους να προσωποποιήσουν τους γάμους τους και τις παραδόσεις τους.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!