Gay club απαγόρευσε την είσοδο σε άνδρα με ψηλά τακούνια

16/08/2018
από

Gay club απαγόρευσε σε έναν άνδρα να μπει, επειδή φορούσε ψηλά τακούνια. Στο συγκεκριμένο club δεν τη δέχονται τη θηλυκότητα.

Ο Pavel Vacek, το Σάββατο το βράδυ (11/08) ήθελε να πάει στο XXL, γνωστό νυχτερινό gay club στο νότιο Λονδίνο, που μαζεύει συχνά αρκούδους. Θα πήγαινε με κάτι φίλους του.

Ο Vacek είχε φορέσει ψηλά τακούνια, γιατί ήθελε να χορεύει μ’ αυτά, μιας και παρακολουθεί μαθήματα στην Gay Men’s Dance Company (GMDC), που περιλαμβάνουν χορό σε ψηλά τακούνια, όπως η ουκρανική ομάδα Kazaky ή ο Γάλλος χορευτής Yanis Marshall.

Έτσι, σκέφτηκε ότι ήταν η τέλεια ευκαιρία να φορέσει ένα ζευγάρι δερμάτινες μπότες με ψηλά τακούνια και να πάει.

«Δεν είναι κάτι που κάνεις καθημερινά» , δήλωσε ο Vacek στο Gay Star News. «Τις αγόρασα πριν από ένα χρόνο και τις φόρεσα εκείνο το βράδυ για πρώτη φορά. Όταν φοράς τακούνια, ο κόσμος σε κοιτάει. Είναι κάτι ξεχωριστό και κάτι διαφορετικό. Νομίζω, ότι είναι πολύ hot.

Δεν περίμενε να υπάρξει κανένα πρόβλημα στην πόρτα του μαγαζιού, μιας και το XXL είναι μόνο για άνδρες και δεν υπάρχει κάποιος ειδικός κώδικας ενδυμασίας στην ιστοσελίδα του.

Αλλά δεν τον άφησαν να μπει.

«Δεν ήταν επιθετικοί» , είπε ο Vacek. «Μου είπαν ότι αυτή ήταν η πολιτική του club, ότι δεν μπορείτε να φορέσετε μακιγιάζ, περούκες, ψηλά τακούνια ή οτιδήποτε θηλυκό. Είπαν χαρακτηριστικά: “Δεν επιτρέπουμε τη θηλυκότητα” .

Ο Vacek δήλωσε ότι δεν αισθάνθηκε ντροπή: «Νομίζω ότι έκαναν ακριβώς τη δουλειά τους. Ήμουν αναστατωμένος φυσικά, αλλά δεν κατηγορώ τον σεκιουριτά. Είναι η πολιτική του club αυτή.

«Αν φοράς τακούνια, αυτό δε σημαίνει ότι είσαι θηλυκό» , δήλωσε ο Vacek στο GSN.

«Ποιος το λέει ότι τα τακούνια είναι μόνο για τις γυναίκες; Μπορείς να είσαι αρρενωπός και σούπερ buff και να φοράς τακούνια. Νομίζω ότι είναι πολύ σέξι. Δεν είναι γραπτός κανόνας.

Ο Mark Ames, ιδιοκτήτη του XXL δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό, ούτε έχει προβεί σε δηλώσεις.

Παρά την υποστήριξη που δέχτηκε από τα social media ο Vacek, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τάχθηκαν υπέρ του XXL, δηλώνοντας ότι είναι μια ιδιωτική επιχείρηση, οπότε μπορεί να αρνηθεί την είσοδο σε όποιον θέλει. Κάποιοι μάλιστα είπαν ότι οι άνδρες που φορούν ψηλά τακούνια δεν ταιριάζουν στο «εμπορικό σήμα» του club.

Ο Alex Scurr, χορογράφος και ιδρυτής της Gay Men’s Dance Company, υπερασπίστηκε τον Vacek:

«Το XXL, και κάθε παρόμοιο μέρος, θα πρέπει να σκεφτεί ότι οι κανόνες χρειάζεται να είναι πιο ορατοί στην ιστοσελίδα τουw και βέβαια να είναι πολύ προσεκτικοί σχετικά με τους λόγους για τους οποίους αρνούνται την είσοδο. Το XXL είναι μια μεγάλη και γνωστή επιχείρηση. Έχει ευθύνη εντός της κοινότητας των LGBTI+ ατόμων. Χρειάζεται να γνωρίζουν καλύτερα, από το να κρίνουν με γελοία και τοξικά στερεότυπα αρρενωπότητας. Διατρέχουν τον κίνδυνο να αποκλείσουν πολλούς ανθρώπους.

Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι αντίθετο από το τι είναι το club στην πραγματικότητα.

Δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε πλήρη ισότητα ή αποδοχή από όσους βρίσκονται εκτός της κοινότητάς μας, εάν δεν αποδεχθούμε πρώτα τους ανθρώπους μέσα στην κοινότητά μας» .

 




Δες και αυτό!