Η καθολική LGBTI ομάδα αποκλείστηκε από τη φετινή WMOF

13/08/2018
από

Η καθολική LGBTI ομάδα δε θα συμμετάσχει στη συνάντηση του Δουβλίνο λόγω “αβεβαιότητας σχετικά με το μέγεθος του χώρου” .

Η φετινή Παγκόσμια Συνάντηση των Οικογενειών (WMOF), που προωθείται από την Καθολική Εκκλησία, προκάλεσε αντιδράσεις, μετά από τον αποκλεισμό της καθολικής LGBTI ομάδας.

Το Παγκόσμιο Δίκτυο Καθολικών Ουράνιου Τόξου (GNRC), το οποίο εγκαινιάστηκε στη Ρώμη το 2015, αποκλείστηκε, επισήμως, από την εκδήλωση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο από τις 22 έως τις 26 Αυγούστου. Ο Πάπας Φράνσις θα παρευρεθεί στη συνάντηση αυτή, στο Φοίνιξ Παρκ τις δύο τελευταίες μέρες, στις 25 και 26 Αυγούστου.

Το GNRC είχε υποβάλλει αίτηση συμμετοχής ήδη από τον Απρίλιο, όμως αποκλείστηκε λόγω της «αβεβαιότητας σχετικά με το μέγεθος του χώρου, που θα διατεθεί για τις εκθέσεις, εξαιτίας άλλων διαδικαστικών παραμέτρων» .

Οι συμπρόεδροι Ruby Almeida και Chris Vella απάντησαν, δηλώνοντας ότι ελπίζουν, ο αποκλεισμός αυτός να μην «έχει καμία σχέση με το έργο μας για την ισότητα των LGBT ατόμων» .

Ακόμη, τα μέλη του GNRC εξέδωσαν επίσημη διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό.

Το GNRC, που εκπροσωπεί 32 καθολικές LGBTI ομάδες από όλο τον κόσμο, υπέβαλε αίτηση για περίπτερο στην εκδήλωση, στις 17 Απριλίου. Δεν είχαν λάβει απάντηση μέχρι σήμερα (13 Αυγούστου).




Δες και αυτό!