Η Ρίκα Βαγιάννη δεν είναι πια κοντά μας

07/08/2018
από

Η Ρίκα Βαγιάννη, δημοσιογράφος, ηθοποιός, παρουσιάστρια, δεν είναι πια μαζί μας. Άφησε, σήμερα, την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 56 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο «Ερρίκος Ντυνάν» δίνοντας τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με σχετική ανακοίνωση εκφράζει συλλυπητήρια στους οικείους της, στον σύζυγό της και στον ανήλικο γιος της, αλλά και “ιδιαίτερα τον συνάδελφο Γιάννη Διακογιάννη υπογραμμίζοντας ότι: “Η Ρίκα Βαγιάννη υπήρξε μια εξαίρετη συνάδελφος που, παρά το σύντομο βίο της, κατάφερε να αφήσει γερό το αποτύπωμά της στην ελληνική δημοσιογραφία. Εργάστηκε με συνέπεια, ευγένεια και συναδελφικότητα, χωρίς ποτέ να δημιουργήσει αντιπαλότητες και προστριβές.” 

Η Μαρίκα ΖούλαΡίκα Βαγιάννη, όπως την ήξεραν όλοι), ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982.

Λίγοι ξέρουν πώς προέκυψε το όνομα Βαγιάννη. Είναι τα αρχικά από το όνομα της μητέρας της Βαρβάρας και του δεύτερου γάμου της με τον αθλητικογράφο Γιάννη Διακογιάννη, που, ως πατριός της, την μεγάλωσε σαν κόρη του.

Ήδη από το 1979, άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έπαιξε στο Εθνικό, στο Θεσσαλικό, σε αρκετές ταινίες, αλλά και σε σήριαλ, όπως το Μινόρε της Αυγής. Παράλληλα, είχε ήδη αρχίσει και την δημοσιογραφία σε περιοδικά και εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Διετέλεσε αρχικά συντάκτης και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης στα περιοδικά «Cosmopolitan» και «Colt» , ενώ αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Ένα» «Και» , «Τέταρτο» και από το 1994, με καθημερινή στήλη στην «Απογευματινή» κι από το 2005 στο «Έθνος» .

Στην τηλεόραση αρχικά δούλεψε σαν ηθοποιός και από το 1986, ως παρουσιάστρια και δημοσιογράφος. Έχει παρουσιάσει αμέτρητες εκπομπές στο Μega, το Star, το Seven Χ, το Κανάλι 5 κι από το 1997 άρχισε τη συνεργασία της με την ΕΡΤ, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2012.

Ήταν, επίσης, ιδρυτικό στέλεχος του Protagon, ενώ έχει γράψει και δύο παιδικά βιβλία.

Η Ρίκα Βαγιάννη ήταν παντρεμένη με το Νίκο Στεφανή και έχει έναν γιο, τον Οδυσσέα.

 
Δες και αυτό!