Μόνο το 23% του πληθυσμού της Γεωργίας πιστεύει στην προστασία των LGBT δικαιωμάτων

04/08/2018
από

Μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων στη Γεωργία δεν πιστεύει ότι τα δικαιώματα των LGBTI πρέπει να προστατεύονται.

Σύμφωνα με το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο (NDI), η δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η LGBTI+ κοινότητα της Γεωργίας στερείται σοβαρής υποστήριξης.

Το NDI διεξήγαγε τη δημοσκόπηση τον Ιούνιο και δημοσίευσε τα αποτελέσματα την περασμένη Τετάρτη (1 Αυγούστου). Σ΄αυτήν συμμετείχαν 2.409 άτομα.

Με βάση τα αποτελέσματα μόνο το 23% των Γεωργιανών πιστεύει στην προστασία των LGBTI+ δικαιωμάτων. Αν και το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο κατα 2% από την προηγούμενη δημοσκόπηση (21%, το 2015), παραμένει ιδιαίτερα χαμηλό.

Επιπλέον, το 44% θεωρεί ότι τα LGBTI+ δικαιώματα ασήμαντα, με το 26% να τηρεί ουδέτερη στάση.

Όταν ρωτήθηκαν για τα δικαιώματα άλλων κοινωνικών ομάδων, οι συμμετέχοντες απάντησαν πολύ πιο θετικά.

Το 60% δήλωσε ότι είναι σημαντικό να προστατεύονται τα δικαιώματα των θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων, ενώ το 93% απάντησε το ίδιο για τα άτομα με αναπηρίες.

Μια χώρα που αγωνίζεται

Αν και η Γεωργία είναι μία από τις λίγες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που απαγορεύει ρητά τη διάκριση βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού, η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να θεωρείται σοβαρό αδίκημα στις ορθόδοξες χριστιανικές αξίες της χώρας.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ακυρώθηκαν οι εορτασμοί τους στο IDAHOBIT λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.




Δες και αυτό!