Έρευνες, ερωτήματα και αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους

28/07/2018
από

Με καταμετρημένους 88 θανάτους και με άγνωστο αριθμό αγνοουμένων, οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές από τη φονική πυρκαγιά στην Αττική, επιχειρούν να επιστρέψουν στην «κανονικότητα». Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες τόσο για τα αίτια της τραγωδίας, όσο και για την ταυτοποίηση των θυμάτων. Υψηλή παραμένει η συμμετοχή εθελοντών και το κύμα αλληλεγγύης. 

Το βράδυ της Παρασκευής, ο επίσημα καταμετρημένος αριθμός θυμάτων άγγιζε τους 87. Τα ξημερώματα του Σαββάτου, κατέληξε στο ΚΑΤ 42χρονη διασωληνωμένη εγκαυματίας, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 88.

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 46 ενήλικες εγκαυματίες από τους οποίους 9 διασωληνωμένοι καθώς και δύο παιδιά σε καλή κατάσταση.

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων, με τις έρευνες για τον εντοπισμό τους να συνεχίζονται αμείωτες από τις αρμόδιες αρχές, με περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων ανά οικοδομικό τετράγωνο σε Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα, αλλά και στη θάλασσα. Υπενθυμίζεται ότι οι αγνοούμενοι δηλώνονται από τους συγγενείς και τους οικείους τους στον τηλεφωνικό αριθμό 199.

Επίσης έγινε γνωστό ότι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών θα μπορούν να εξυπηρετούνται όλο το Σαββατοκύριακο συγγενείς αγνοουμένων που χρειάζονται εισαγγελικές παραγγελίες προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περίπου 32.000 στρέμματα καταστράφηκαν στις δύο μεγάλες πυρκαγιές της Αττικής που ξέσπασαν την περασμένη Δευτέρα.

Από τα 3.236 κτίρια που έχουν ελεγχθεί στις πληγείσες περιοχές, τα 1.571 κρίθηκαν κατοικήσιμα και τα 1.657 μη κατοικήσιμα.

πηγή: efsyn.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!