Ανθοπώλισσα αρνήθηκε να αναλάβει τον γάμο γκέι ζευγαριού στην Ιντιάνα

27/07/2018
από

Μία ανθοπώλισσα προφασίστηκε ότι θα έκλεινε για “διακοπές” για να αποφύγει να αναλάβει τον γάμο ενός ομόφυλου ζευγαριού στην Ιντιάνα.

Ο David Elliott αναφέρει, ότι ο ίδιος μαζί με τον σύντροφό του, σχεδίαζαν να παντρευτούν μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες και αναζητούσαν ένα ανθοπωλείο, στην πόλη Έιβον της Ιντιάνα, για να αναλάβει τον ανθοστολισμό του γάμου. Σήμερα, καταγγέλλουν ότι η ιδιοκτήτρια της Avon Flowers αρνήθηκε να τους εξυπηρετήσει, μόλις κατάλαβε ότι ο γάμος ήταν για ένα γκέι ζευγάρι.

Ο Elliott δήλωσε: «Πήγα να δω λουλούδια για τον επερχόμενο γάμο μου. Μου είπαν να μιλήσω με την ιδιοκτήτρια. Όταν ήρθε, με ρώτησε για την ημερομηνία του γάμου, μου είπε ότι ήταν εντάξει, και διαλέξαμε τα λουλούδια που ήθελα. Στη συνέχεια, ρώτησε τι θα ήθελε η νύφη. Απάντησα ότι δεν υπάρχει νύφη. Τότε, μου είπε ότι θα πρέπει να κλείσει για να κάνει διακοπές. Και το είπε αυτό, αμέσως, μόλις αντιλήφθηκε ότι δεν υπάρχει νύφη.»

«Καταλαβαίνω πλήρως, ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν ό,τι θέλουν. Όμως, εάν είστε ανοιχτοί για το κοινό … .. εξυπηρετείτε το κοινό. Δε σας ζητώ να γίνετε μέρος της ζωής μου. Απλά κάντε τη δουλειά, που είστε εκεί για να κάνετε.

Ο Elliott είπε ότι δε σχεδιάζει να κάνει τίποτε περαιτέρω, αλλά θέλει ο κόσμος να ξέρει τι συνέβη.

Βέβαια, η ιδιοκτήτρια, Rita Harris, αρνείται ότι έκανε διάκριση.

Η Harris δήλωσε στην LGBTQ Nation: “Αυτό που του είπα ήταν ότι έρχεται σε σύγκρουση με τις διακοπές, που έχω προγραμματίσει και δε δεχόμουν άλλες παραγγελίες, εκείνη τη στιγμή. Δε σχεδιάζω να λάβω άλλα αιτήματα για γάμους, γιατί σχεδιάζω να συνταξιοδοτηθώ.

Στο μεταξύ, το ανθοπωλείο έχει πατώσει, λόγω των αρνητικών κριτικών, που έχει δεχτεί από το διαδίκτυο, εξαιτίας αυτού του ομοφοβικού περιστατικού.




Δες και αυτό!