Βάκη κατά Αμβρόσιου: «Που είναι η Ι. Σύνοδος;»

26/07/2018

Την αντίδραση της Φωτεινης Βάκη, βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν οι συνεχόμενες δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστηρίζει ότι για τις καταστροφές στην Αττική ευθύνεται ο Τσίπρας επειδή είναι… άθεος!

Η Φ. Βάκη, σε ανάρτησή της στο Facebook, υπογραμμίζει ότι με τις δηλώσεις αυτές, δεν εκπλήσσει ο Αμβρόσιος αλλά η Ιερά Σύνοδος με την έλλειψη ουσιαστικής αντίδρασης: «Ο Αμβρόσιος, ο κατά κόσμον Λενής που υπηρέτησε με απαράμιλλο ζήλο την χωροφυλακή κατά τη διάρκεια της Χούντας και υπερήφανα αυτοπροσδιορίζεται φασίστας διότι είναι προτιμότερο να είσαι «φασίστας παρά κατσαπλιάς» (κατά δήλωσή του) απασχόλησε άπειρες αναρτήσεις και γραφίδες. Εκπλήσσει; Δυστυχώς, όχι. Μόνο ένας φασίστας εξαπολύει κατάρες να «σαπίσει το χέρι του άθεου Φίλη» και θεωρεί μια ανείπωτη καταστροφή θεοδικία για τον άθεο Πρωθυπουργό. Μόνο ένας φασίστας θεωρεί μιάσματα κι εκτρώματα τους ομοφυλόφιλους κι επιθυμεί διακαώς την εξόντωσή τους. Μόνο ένας φασίστας διαστρέφει και παραχαράσσει το κήρυγμα αγάπης του Ευαγγελίου θεωρώντας ανεπιθύμητους εισβολείς και κατακτητές τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που μας απειλούν με αφελληνισμό. Θα μπορούσε να διδαχθεί από χθες αν ήταν ευήκοον ους και επιδεκτικός μαθήσεως από εκείνα τα αλλόθρησκα «μιάσματα» ότι η βοήθεια στον συνάνθρωπο αξίζει τ’ όνομά της από το υστέρημα κι όχι το περίσσευμα. Η αλληλεγγύη νοείται μόνο ως ανιδιοτέλεια κι όχι εξαργυρώσιμη στα απαστράπτοντα φώτα των προβολέων. Πρόσφυγες και μετανάστες στήθηκαν στις ουρές για αιμοδοσία και Αιγύπτιοι ψαράδες έσωζαν από θαλάσσης τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας. Όσο για τους «γυφτοσκοπιανούς» του άθλιου εκείνου «κρατιδίου» που οι «υπερπατριώτες» αξιώνουν τον αφανισμό τους στα συλλαλητήρια που διοργανώνει και ο Αμβρόσιος, αυτοί έσπευσαν να συνδράμουν με 97.000 ευρώ. Γιατί τόσο μπορεί ένα φτωχό «κρατίδιο». Όχι, δεν εκπλήσσει ο Αμβρόσιος. Η Ιερά Σύνοδος όμως εκπλήσσει. Ακούει; Θα κάνει κάτι, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;» Αναφέρει στην ανάρτησή της η κα Βάκη.

Ας πει κάποιος στον Αμβρόσιο ότι δεν μπορεί να καπηλεύεται τον ανθρώπινο πόνο

με πληροφορίες από corfupress.com

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!