Μερικές όμορφες εικόνες από το Pride της Μπαρμπάντος

25/07/2018
από

Η πρωτεύουσα του Μπαρμπάντος Μπριτζτάουν κατάφερε να φιλοξενήσει τελικά το Pride της, την Κυριακή 22 Ιουλίου, μετά από πολλές προσπάθειες ετών, που η χώρα της Καραϊβικής δεν κατάφερνε ποτέ να πραγματοποιήσει τέτοιες εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι εορτασμοί υπερηφάνειας του 2017 περιλάμβαναν έναν περίπατο για τα LGBT ανθρώπινα δικαιώματα και το Φεστιβάλ LGBT Κινηματογράφου. Η εκδήλωση, η οποία δεν φαίνεται να σχετίζεται με την πορεία του Ιουλίου, θα επιστρέψει το Νοέμβριο με παρέλαση υπερηφάνειας.

Στο μεταξύ όμως, ο ακτιβιστής της LGBTI κοινότητας Ro-Ann Mohammed αποφάσισε να οργανώσει το πρώτο Pride της Μπαρμπάντος τώρα τον Ιούλιο.

Τον περασμένο Νοέμβριο, οι ακτιβιστές Stevia Arthur και Alexa Hoffmann συνεργάστηκαν με τον διεθνή ακτιβιστή Maurice Tomlinson για να φιλοξενήσουν το πρώτο Pride του Μπαρμπάντος. Συμμετείχαν 5 άτομα, οπότε τώρα θέλαμε να γίνει μία πραγματική παρέλαση», εξήγησε ο Mohammed.

«Θαυμάζουμε τη δύναμη και τη γενναιότητα, ιδιαίτερα της Alexa, ως τρανς γυναίκα. Η διαφορά είναι ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που γιορτάσαμε τον μήνα υπερηφάνειας με μια παρέλαση για την κοινότητα» .

Δείτε τις εικόνες του Barbados Pride:




Δες και αυτό!