Πρίγκιπας Χάρι & Έλτον Τζον μαζί στον αγώνα για τον ιό του HIV

25/07/2018
από

Ο Πρίγκιπας Χάρι και ο Έλτον Τζον συνεργάζονται για μια νέα προσπάθεια αύξησης της ευαισθητοποίησης των ανδρών σχετικά με τον ιό του HIV.

Ο Πρίγκιπας Χάρι και ο τραγουδιστής εμφανίστηκαν μαζί στη Διεθνή Διάσκεψη για το AIDS στο Άμστερνταμ την Τρίτη για να ανακοινώσουν την έναρξη του συνασπισμού MenStar, το οποίο ιδρύθηκε από το Elton John AIDS Foundation, το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του Προέδρου των ΗΠΑ για το AIDS, το Unitaid, Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria, το Children’s Investment Fund Foundation, το Johnson & Johnson και το Gilead Sciences.

Το παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε ότι ο συνασπισμός MenStarθα διευρύνει τις διαγνώσεις και τη θεραπεία των λοιμώξεων από τον ιό του HIV στους άνδρες, με σκοπό να τερματίσει τελικά την επιδημία του AIDS μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με το People, η πρώτη πρωτοβουλία του συνασπισμού είναι μια εκστρατεία αυτοέλεγχου για τους νεαρούς άνδρες στην Κένυα.

O Πρίγκιπας Χάρι (Ερρίκος, Δούκας του Σάσσεξ), ο μικρότερος γιος του Καρόλου και της Νταϊάνα, δήλωσε:

Είναι τιμή μου να μοιράζομαι τη σκηνή με κάποιον, που βάζει πάντα τους ανθρώπους στο επίκεντρο του έργου του, τον Σερ Έλτον Τζον. Για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα, ο Έλτον εργάστηκε ακούραστα για να χρηματοδοτήσει την έρευνα και τις υπηρεσίες στις κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Και σήμερα, έχει έρθει στο Άμστερνταμ για να ανακοινώσει την τελευταία του προσπάθεια, μια παγκόσμια σύμπραξη δισεκατομμυρίων δολαρίων για να σπάσει τον κύκλο της ανδρικής μετάδοσης του ιού του HIV, ιδιαίτερα στην υποσαχάρια Αφρική” .

Στη δική του ομιλία, ο Έλτον τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης:

Δε μπορούμε να λύσουμε όλο το πρόβλημα, αν αντιμετωπίζουμε μόνο το ήμισυ της κατάστασης. Αν θέλουμε να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα, εάν θέλουμε να τερματίσουμε το AIDS μία για πάντα, πρέπει να κάνουμε τους άντρες μέρος της λύσης” .

Ο Χάρι συνεχίζει την κληρονομιά της πριγκίπισσας Ντιάνα για την καταπολέμηση του ιού του HIV/AIDS. Άνοιξε την πρώτη μονάδα HIV/AIDS σε νοσοκομείο του Λονδίνου το 1987 και χαιρέτισε με χειραψία ασθενή με AIDS χωρίς γάντια για πρώτη φορά. Ο Έλτον ήταν στενός φίλος της Ντιάνα και παρέμεινε στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας.




Δες και αυτό!