Ιστορική απόφαση δικαστηρίου στη Βουλγαρία – Αναγνώρισε ομόφυλο γάμο

17/07/2018
από

Δικαστήριο στη Βουλγαρία αποφάσισε υπέρ δύο παντρεμένων λεσβιών, σε μία ιστορική απόφαση για τα χρονικά στη χώρας.

Το διοικητικό δικαστήριο της Σόφιας αποφάσισε υπέρ ενός ζευγαριού με καταγωγή από την Αυστραλία και τη Γαλλία, που είχε παντρευτεί στη Γαλλία το 2016 και σήμερα θέλει να ζήσει στη Βουλγαρία.

Η Cristina Palma είναι από την Αυστραλία και η σύζυγός της Mariama Diallo είναι Γαλλίδα. Η Διεύθυνση Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας αρνήθηκε την έκδοση βίζας στην Cristina το 2017 , παρόλο που η σύζυγός της είναι πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Υπουργείο υποστήριξε ότι δε θα μπορούσε να χορηγήσει στην Cristina βίζα, επειδή το βουλγαρικό Σύνταγμα δεν επιτρέπει τον ομόφυλο γάμο.

Η Βουλγαρία είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ε.Ε. έχει αποφανθεί ότι κάθε πολίτης της δικαιούται οικογενειακή κινητικότητα, εντός των χωρών της. Ο κανόνας αυτός ισχύει ακόμη κι αν η/ο σύζυγός τους δεν είναι πολίτης της Ε.Ε. – όπως συμβαίνει με την υπόθεση της Cristina. Έτσι, το ζευγάρι οδήγησε το Υπουργείο στο δικαστήριο και το δικαστήριο αποφάνθηκε προς όφελός τους στα τέλη Ιουνίου.

«Είμαι ευτυχής που γιορτάζω, όχι μόνο το δικαίωμά μου να ζήσω στη Βουλγαρία, αλλά και το δικαίωμα κάθε ομόφυλου ζευγαριού, να μπορεί να ασκήσει το δικαίωμά του στην κινητικότητα εντός της Ε.Ε.» , δήλωσε η Cristina μετά την απόφαση του δικαστηρίου.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!