Ομοφοβικός οδηγός λεωφορείου μετά τη συμπεριφορά του ζητά συγνώμη

16/07/2018
από

Ένας οδηγός λεωφορείου στο Λονδίνο ανέβασε βίντεο, στο οποίο εξευτελίζει έναν επιβάτη που φοράει γόβες, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο μέσω των social media.

Στο δημόσιο βίντεο ο οδηγός μαγνητοσκοπεί έναν επιβάτη απευθύνοντάς του ομοφοβικές εκφράσεις με αφορμή τις μαύρες γόβες του. Μάλιστα, όταν ο επιβάτης αντιλαμβάνεται τη μαγνητοσκόπηση και πήγε να απομακρυνθεί, ο οδηγός συνέχισε να τον ακολουθεί με την κάμερα.

Το βίντεο των 30 δευτερολέπτων αναφέρθηκε από τους χρήστες, ενώ ο οδηγός ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του και είπε συγνώμη.

Στο GSN δήλωσε: “Δεν έχω θέμα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ανθρώπων. Ορκίζομαι. Θα μπορούσε κάποιος να φοράει διαστημικές μπότες και να μην είχα πει τίποτα.

Και πάνω απ’ όλα δήλωσε “εξαιρετικά ενοχλημένος” που χαρακτηρίστηκε ομοφοβικός μετά από το περιστατικό.

Αν μπορούσα να τον συναντήσω θα ήθελα να του ζητήσω συγνώμη” , συνέχισε ο οδηγός.

Δεν είχα πρόθεση να του προκαλέσω δυσφορία. Προσπαθώ όλο το απόγευμα να στέλνω μηνύματα για να κατεβάσω το βίντεο από το Instagram και το Facebook. Δεν είναι το ποιος είμαι. Δεν είμαι ομοφοβικός.

Πρόσθεσε ακόμη: “Αληθινά λυπάμαι αν προσέβαλα κάποιον. Δεν είπα τίποτα υποτιμητικό γι’ αυτόν. Πραγματικά ντρέπομαι και είμαι λυπημένος και πολύ συναισθηματικά συντετριμμένος.

Η εταιρία των μέσων μεταφοράς του Λονδίνου επιβεβαίωσαν ότι είχαν ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Η Claire Mann, διευθύντρια της TfL, δήλωσε: “Αυτή η συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη και δε θα γίνει ανεκτή. Αναμένουμε υψηλότερα πρότυπα από τους οδηγούς λεωφορείων” .




Δες και αυτό!