Όλα τα ελληνικά φεστιβάλ υπερηφάνειας σε ένα άρθρο

09/07/2018
από

Με την ομοφοβία και την τρανσφοβία να παραμένει έντονη στην ελληνική κοινωνία (σ.σ. μετρώντας ακόμη θύματα εκφοβισμού), ο θεσμός των Pride δείχνει πιο επίκαιρος από ποτέ. 

Πέντε ήταν και φέτος τα φεστιβάλ υπερηφάνειας που διοργανώθηκαν σε διάφορα σημεία στη χώρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηρακλείο) και εμείς θυμόμαστε τα μηνύματά τους καθώς και κάποιες από τις καλύτερες στιγμές τους.

Ας ξεκινήσει η ανασκόπηση…

Athens Pride

Το Σάββατο 9 Ιουνίου έλαβε χώρα το φεστιβάλ υπερηφάνειας της Αθήνας. Το σύνθημα ήταν “ΠΑΡΟΥΣΑ”. Μέσα απ’ αυτό έγινε αναφορά στο μισογυνισμό που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

Thessaloniki Pride

Το 7ο Pride της Θεσσαλονίκης διεξήχθη το Σάββατο 23 Ιουνίου, με σύνθημα το “Άκρως οικογενειακόν”.

Radical Pride

Το 2ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride – Radical Pride πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαΐου, συνεχίζοντας τον αγώνα του για τις Διεκδικήσεις των ΛΟΑΤΚΙΑ+ και την Απελευθέρωση Φύλου και Σεξουαλικότητας.

Patras Pride

Στις 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η παρέλαση του Pride της Πάτρας. Το δικό του μήνυμα ήταν ο κίνδυνος της ετεροκανονικότητας!

Her(aklion) Pride

Το Σάββατο 7 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πορεία του φεστιβάλ υπερηφάνειας του Ηρακλείου, διεκδικώντας ορατότητα και ελευθερία!

https://www.instagram.com/p/Bk8E9uGHatq/?hl=el&tagged=herpride2018

Αυτές ήταν μερικές όμορφες και πολύχρωμες εικόνες απ’ τα Prides που διεξήχθησαν στην Ελλάδα! Ελπίζουμε να αυξηθεί ο αριθμός τους. Το κυριότερο, όμως, είναι να καταφέρουν να περάσουν επιτυχώς το πραγματικό μήνυμα τους, της ορατότητας και των ίσων δικαιωμάτων που πρέπει να διαθέτουν όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως ταυτότητας.


του Ανδρέα Πασπαλάκη



Δες και αυτό!