Επίθεση 10 αγνώστων σε διοργανωτή του Pride της Ουκρανίας

03/07/2018
από

Ομάδα 10 αγνώστων επιτέθηκαν βάναυσα σε gay ακτιβιστή του Pride της Ουκρανίας, ενώ συμμετείχε στην προετοιμασία την επερχόμενη παρέλασης.

Ο στόχος ήταν ο Borys Zolotchenko, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη βιομηχανική πόλη Κρύβιι Ρι, όπου βρέθηκε εκεί για να βοηθήσει στην οργάνωση της επερχόμενης παρέλασης υπερηφάνειας της Ουκρανίας.

Η Gay Alliance Ukraine ανακοίνωσε την επίθεση, αναφέροντας ότι περίπου δέκα άνδρες επιτέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (30 Ιουνίου) στον Borys Zolotchenko.

«Είμαι όλο και περισσότερο πεπεισμένος ότι η Παρέλαση για την Ισότητα πρέπει να οργανωθεί» , δήλωσε ο Zolotchenko.

«Πρέπει να δείξουμε στις αρχές και στην κοινωνία ότι η ασφάλεια κι η ισότητα χρειάζεται να είναι για όλες τις Ουκρανές και όλους τους Ουκρανούς πολίτες» .

Η αστυνομία στο Κρύβιι Ρι κλήθηκε μετά την επίθεση, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν έφτασε να διερευνήσει το περιστατικό.

Η επίθεση του Σαββάτου ήταν η δεύτερη επίθεση εναντίον του Zolotchenko για φέτος. Τον Ιανουάριο, η αστυνομία σταμάτησε να διερευνά την επίθεσή του, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Ο μόνος λόγος που έγινε γνωστή η τελευταία επίθεση σε βάρος του Zolotchenko είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ακτιβιστή υψηλού προφίλ, σύμφωνα με την Anna Leonova, διευθύντρια της κρατικής φορολογικής διοίκησης.

«Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτή η επίθεση είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου» , δήλωσε η Leonova και ζήτησε από τις αρχές να δημιουργήσουν νομοθεσία, που να απαγορεύει τα εγκλήματα μίσους που βασίζονται στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

https://avmag.gr/85179/ochi-parelasis-ochi-prostasia-o-nomos-peri-gay-propagandas-pou-apili-tin-oukrania/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!