Αποφασισμένοι να προχωρήσουν με την πορεία οι διοργανωτές του pride της Κωνσταντινούπολης

30/06/2018
από

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν με την (αυριανή) πορεία υπερηφάνειας φαίνεται πως είναι οι διοργανωτές του pride της Κωνσταντινούπολης, παρόλο που οι κυβερνητικές αρχές απαγόρευσαν για μια ακόμη φορά τη διεξαγωγή της.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε στη σελίδα “Istanbul LGBTI+ Pride Week” στο facebook, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι η απόφαση για απαγόρευση της πορείας είναι παράλογη και παράνομη.

“Αυτή η πορεία οργανώνεται για να καταπολεμήσει τη βία και τις διακρίσεις που τροφοδοτούνται από αυτή την απόφαση της κυβέρνησης”, ανέφεραν οι διοργανωτές.

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον Τύπο και το κοινό ότι θα προχωρήσουμε με την περήφανη πορεία μας με την ίδια φιλοδοξία όπως και πριν».

Έχουν ξεκινήσει μάλιστα μια οnline συγκέντρωση υπογραφών, με την υποστήριξη της Διεθνούς Αμνηστίας, για την άρση της απαγόρευσης.

Οι pride παρελάσεις έχουν απαγορευτεί στην Κωνσταντινούπολη τα τελευταία τρία χρόνια. Παρόλο που η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί έγκλημα στην Τουρκία, το κλίμα είναι ιδιαιτέρως εχθρικό στην τουρκική κοινωνία.

Την Πέμπτη, οι αρχέςτης Άγκυρας απαγόρευσαν την προβολή της ταινίας “Pride”, επικαλούμενοι κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.




Δες και αυτό!