Χαρακτήρας με ουδέτερη έκφραση φύλου στο sequel του Spider-man

18/06/2018
από

Η Marvel πρωτοπορεί στο sequel της ταινίας Spider-man, καθώς αναζητά ένα άτομο, για να υποδυθεί έναν χαρακτήρα με ουδέτερη έκφραση φύλου.

Η εταιρία MCU casting, που συνεργάζεται με την παραγωγή του sequel της ταινίας Spider-Man: Homecoming 2, ψάχνει, σύμφωνα με πληροφορίες, “ένα άτομο ηλικίας 18-22 ετών, για να ενσαρκώσει έναν χαρακτήρα που σπουδάζει και είναι gender-nonconforming” .

Τα άτομα που έχουν ουδέτερη έκφραση φύλου δε συμφωνούν με τα αρσενικά και τα θηλυκά πρότυπα, που κυριαρχούν στην κοινωνία μας. Αντίθετα, επιτρέπουν στον εαυτό τους να παρουσιάσουν οποιονδήποτε συνδυασμό αρρενωπών, θηλυκών, ή άλλων χαρακτηριστικών φύλου, χωρίς περιορισμούς στη βάση της στερεοτυπικά «αρρενωπής» ή στερεοτυπικά «θηλυκής» έκφρασης του φύλου.

Ο νεαρός χαρακτήρας είναι πρωτοποριακός για τα δεδομένα της Marvel. Πέρυσι, η έκθεση GLAAD σημείωσε, ότι η αναπαράσταση χαρακτήρων με αυτό το χαρακτηριστικό φύλου, στην τηλεόραση, ήταν μηδέν.

Η ιστορία στο Spider-Man 2 ή Spider-Man: Homecoming sequel, όπως έχει επιλέξει να αναφέρεται σε αυτήν η Sony μέχρι στιγμής, θα ξεκινά λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του sequel της ταινίας Avengers: Infinity War.

Το casting αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα, τα γυρίσματα αρχίζουν τον Ιούλιο, ενώ η ταινία θα προβληθεί στη μεγάλη οθόνη στις 5 Ιουλίου του 2019.




Δες και αυτό!