Το Pride του Τελ Αβίβ ανεβάζει πάντα τη διασκέδαση και τον ενθουσιασμό σε άλλο επίπεδο και σίγουρα είναι μία μοναδική εμπειρία!

Φέτος, έγινε στις 8 Ιουνίου με δεκάδες χιλιάδες περήφανων ανθρώπων να φτάνει από κάθε γωνιά του κόσμου, για να συμμετάσχει και να ζήσει αυτήν τη μοναδική εμπειρία. Το πάρκο Me’ir γέμισε με μουσική, drag shows και ομιλίες.

Πέρα από τη διασκέδαση, όμως και το ατελείωτο πάρτι, υπήρξε και το πολιτικό κομμάτι, όπου μία μερίδα ακτιβιστών σταμάτησαν την παρέλαση του Τελ Αβίβ για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση της Παλαιστίνης.

Οι ακτιβιστές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ στηρίζει το Pride μόνο και μόνο ως μία κίνηση για να δείξει ότι είναι “φιλελεύθερη και προοδευτική” και εκμεταλλεύεται την LGBT κοινότητα, γιατί την ίδια στιγμή καταπατούνται τα πιο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων, που ζουν στη Γάζα και στη West Bank.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ως πρωην μουσουλμανος ενα εχω να πω:οι ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για την Γάζα είναι βλακες με περικεφαλαία. Επικρίνουν το μοναδικό κράτος της Μέσης Ανατολής που δεν τους σκοτώνει και δε τους συλλανβανει λόγω της ομοφυλοφιλίας τους.Ξέρουν ότι στην Γάζα η Χαμάς συλλαμβάνει τους ΛΟΑΤ και η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη με βαριά ποινή;Αφού αγαπούν τόσο την Γάζα γιατί δεν πάνε να ζήσουν εκεί αν τους βασταει;Τι δουλειά έχουν σεμτο κακό Ισραήλ που τους “εκμαιταλευεται”;Και γιατί δεν θέτουν αυτοί οι ” ακτιβιστές ” το αίτημα της αποποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας στην Γάζα και στην Δυτική Οχθη;Οι ΛΟΑΤ οργανώσεις σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να απαιτήσουν από την Δυτική Οχθη και την Λωρίδα της Γάζας να αποποινοικοποησουν αμέσως την ομοφυλοφιλία,να επιτρέψουν και να φροντίσουν για την διεξαγωγή παρέλασης υπερηφάνειας στην Παλαιστίνη και να απαιτήσουν να δώσει η Γάζα και η Δυτική Οχθη στους ΛΟΑΤ όσα δικαιώματα τους έχει δώσει το Ισραήλ. Μέχρι να γίνουν αυτά οι ΛΟΑΤ οργανώσεις πρέπει να κάνουν σαν να μην υπάρχει η Παλαιστίνη και η Γάζα όπως ξι αυτές κάνουνε σαν να μην υπάρχουν ΛΟΑΤ πολίτες στα εδάφη τους που διώκονται λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους

Comments are closed.