Cox: “Για μένα η φυλομετάβαση είχε να κάνει με την αυτοαποδοχή” 

25/05/2018
από

Η πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης σειρά του Netflix “Orange Is The New Black” , Laverne Cox έχει αφιερωθεί στον αγώνα για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τα δικαιώματα των τρανς ατόμων, ανά τον κόσμο. Το hashtag #TransIsBeautiful έχει σκοπό τη γιορτή της καθημερινής ομορφιάς των τρανς ανθρώπων, ειδικά εκείνων που αυτοπροσδιορίζονται με τρόπο, που βρίσκεται εκτός από τα cis ετεροκανονικά πρότυπα.

Μίλησε στο Gay Times για τη διαδρομή της στη διαδικασία επαναπροσδιορισμού του φύλου της και την αποδοχή του εαυτού της:

Ήταν φρικτό, ντροπιαστικό και μία περίοδος της ζωής μου, που είχε ενσταλαχθεί μέσα μου η ιδέα ότι δε θα έπρεπε να έχω τόση θηλυκότητα, σα να έπρεπε να είμαι και να προσπαθήσω να φερθώ διαφορετικά. Το έκανα, κάπως, αλλά αυτό δε μπορούσε να με βοηθήσει πραγματικά στο να βρω τον εαυτό μου.” 

Οι διορθωτικές θεραπείες δεν έχουν απαγορευτεί ακόμη στις ΗΠΑ και η διαδικασία των θυμάτων να αντέξουν μπορεί να τα οδηγήσει σε τεράστιες δυσκολίες στην ψυχική τους υγεία.

Μετά από την εμπειρία αυτής της θεραπείας, ένιωθα τόση μεγάλη ντροπή, που το ήξερα ότι ήμουν κορίτσι. Πάντα το ήξερα ότι ήμουν κορίτσι κι αυτό ήταν κάτι που το γνώριζε κι ο θεραπευτής μου. Είχα εσωτερικεύσει τόσο πολύ τη ντροπή μου, εξαιτίας του θεραπευτή μου, της μάνας μου και της δασκάλας μου, κι όλων όσων προσπαθούσαν να με διορθώσουν.

Η ίδια έζησε αυτήν την επίπονη εμπειρία, άντεξε και σήμερα μιλά για την αγωνία της στο να ενδυναμώσει τη διεθνή κοινότητα για τα τρανς άτομα, όπως κι η ίδια είχε βρει στήριξη από τρανς γυναίκες, κατά τη διάρκεια της φυλομετάβασής της.

Δεν έγινε νωρίτερα, παρά μόνο όταν πήγα στη Νέα Υόρκη και γνώρισα τρανς γυναίκες, που μπορούσαν να αποδεχτούν το γεγονός ότι ήμουν κορίτσι – που μου επέτρεψαν να σταματήσω να απομακρύνομαι από αυτό. Η φυλομετάβασή μου, για μένα, είχε να κάνει με την άρνηση που είχα και τη μετακίνησή μου στην αυτοαποδοχή του ποια είμαι.” 

“Θα πρέπει να κάνουμε πιο ασφαλείς τους χώρους για τα τρανς άτομα, για τα non-conforming άτομα, για τα μαύρα άτομα, μιας κι ο ρατσισμός εξακολουθεί να υπάρχει…”




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!