Το βασιλικό ζεύγος δίπλα στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα

21/05/2018
από

Βασιλικός γάμος: Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ υπόσχονται να είναι πολύ ισχυροί σύμμαχοι των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Είτε ενδιαφέρεστε είτε όχι για τον βασιλικό γάμο της χρονιάς, ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ απέκτησαν κάποιο ενδιαφέρον τώρα. Θέλουν να είναι το πιο θετικό βασιλικό ζευγάρι προς τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα από ποτέ. Οι δυο τους επέλεξαν ένα ιερέα γνωστό για το ότι είναι ο πρώτος που ευλογεί το γάμο ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φίλου στη Βόρεια Καρολίνα.

Το ζευγάρι έχει υποσχεθεί να θέσει τα θέματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στο προσκήνιο

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Φόρουμ Νεολαίας της Κοινοπολιτείας, υποστήριξαν τις προσπάθειες αποποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας σε όλο τον κόσμο.

Κάποιος είπε: “Η κυρία Μαρκλ είπε, και αυτά ήταν τα ακριβή της λόγια: “Αυτό είναι ένα βασικό ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και όχι ένα θέμα για τη σεξουαλικότητα” .

Το ευτυχισμένο ζευγάρι επισκέφθηκε το φιλανθρωπικό ίδρυμα HIV του Terrence Higgins Trust, όπου συναντήθηκε με ανθρώπους που ζουν με τον ιό HIV.

Τον Φεβρουάριο, ο πρίγκιπας συναντήθηκε με παίκτες από ένα από τα μεγαλύτερα γκέι κλαμπ ράγκμπι του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει επίσης επαινέσει το “εκπληκτικό” έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τρανς παιδιά Mermaids.

Ένας από τους καλύτερους φίλους της Μέγκαν είναι gay

Σπουδάζοντας στη δραματική σχολή στο Illinois, ο καλύτερος φίλος του Μέγκαν στο πανεπιστήμιο ήταν gay, που ονομάζεται Larnelle Quentin Foster. Ένας γιος δύο ιεροκήρυκων. Η Μέγκαν είχε γεύματα με την οικογένειά του τα Σαββατοκύριακα και απολάμβανε να μαγειρεύουν μαζί και να πηγαίνουν σε avant-garde θεατρικές παρουσιάσεις. Ο Larnelle, που είναι τώρα καθηγητής δράματος, λέει ότι είναι “πολύ ευγενική, πολύ γνήσια, κάποια που ενδιαφέρεται βαθιά για την οικογένειά της, τους φίλους της και τον κόσμο” .

Οι δύο βρίσκονταν υπό την πίεση των γονέων του Larnelle να παντρευτούν.
Αν η μητέρα μου είχε τον τρόπο της και βέβαια θα ήμουν με τη Μέγκαν” , είπε. Θα έλεγε: “Ω, αγαπώ τόσο πολύ τη Μέγκαν” .
“Κι εγώ απαντούσα κάπως έτσι: “Ναι, μαμά, κι εγώ την αγαπώ” , αλλά δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί. Προφανώς ήξερα ότι ήταν μια όμορφη γυναίκα, αλλά δεν ήταν για μένα” .

Το φιλανθρωπικό έργο της Μέγκαν

Εκτός από το ότι είναι ηθοποιός, η Μέγκαν είναι επίσης φιλάνθρωπη και εργάζεται πολύ για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς σε όλο τον κόσμο. Είναι παγκόσμια πρέσβειρα για το World Vision UK. Το ζευγάρι ζήτησε από τους ανθρώπους να δωρίσουν χρήματα σε μια φιλανθρωπική κοινότητα του HIV, “Chiva” , καθώς και σε έξι άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Ο πρίγκιπας Χάρι έσωσε έναν gay στρατιώτη από ομοφοβική επίθεση

Ένας ομοφυλόφιλος στρατιώτης, καθώς υπηρετούσε στον βρετανικό στρατό, υποστηρίζει ότι ο πρίγκιπας Χάρι τον έσωσε από μια «μάχη» από ένα αντίπαλο σύνταγμα. Ο James Wharton, ο οποίος υπηρέτησε στο βρετανικό στρατό για δέκα χρόνια, δήλωσε ότι το 2008 έξι στρατιώτες απειλούσαν να τον χτυπήσουν λόγω μιας ομοφυλοφιλικής φήμης σχετικά με έναν από τους συμπατριώτες τους.

Ο πρίγκηπας Χάρι του είπε: “Εντάξει, πρόκειται να διευθετήσω αυτές τις φάρσες μια για πάντα.” Πλησίασε την ομάδα των ανδρών και προειδοποίησε ότι θα υποβληθούν σε «αυστηρή πειθαρχία» αν δεν ανακαλέσουν την απειλητική συμπεριφορά τους.

Ο Wharton περιγράφει τον πρίγκιπα Χάρι ως “έναν από τους μεγαλύτερους προστάτες μου” .

Όταν ο πρίγκιπας Χάρι έγινε αφίσα σε ένα gay bar

Το 2012, ένα gay bar του Λονδίνου έγινε πρωτοσέλιδο σε πολλά μέσα, όταν ανέθεσε την ανέγερση μίας μεγάλης τοιχογραφίας ενός topless πρίγκιπα Χάρι. Η δημοτικότητα της τοιχογραφίας, από τον καλλιτέχνη Mike Bliss, ενίσχυσε το κύρος του Harry ως γκέι σύμβολο. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ είπε τότε: “Είναι πραγματικός άνθρωπος. Είναι πονηρός και σέξι, αλλά είναι επίσης αξιοπρεπής. Αυτό είναι που τον κάνει πρότυπο για εμάς, καθώς επίσης και γκέι σύμβολο” .
Ο χώρος, Manbar, είναι δυστυχώς πλέον κλειστός και γι’ αυτό δεν μπορείτε να απολαύσετε την τοιχογραφία από κοντά.

Συναρπάζοντας το κοινό στα βραβεία Attitude

Η ετήσια γιορτή βραβείων από το βρετανικό gay περιοδικό Attitude είναι μία από τις πιο λαμπερές εκδηλώσεις του βρετανικού ημερολογίου. Ο Χάρι ήταν πιο εκλεκτός προσκεκλημένος του περασμένου Οκτωβρίου, όταν εμφανίστηκε για να δεχτεί ένα βραβείο που δόθηκε μεταθανάτια στη μητέρα του, την πριγκίπισσα Ντιάνα. Έδωσε μια ομιλία στην οποία αναφέρθηκε στη δουλειά της μητέρας του για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον ιό HIV – έργο που συνέχισε με τις δικές του φιλανθρωπικές προσπάθειες.

Χωρίς ρούχα στο Βέγκας

Τον Αύγουστο του 2012, ο σκανδαλοθηρικός τύπος δημοσίευσε φωτογραφίες ενός φαινομενικά γυμνού πρίγκιπα Χάρι, που “κάνει τρέλες” σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας, κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού “γυμνού μπιλιάρδου” . Ο τότε 27χρονος αναφέρθηκε ότι έκανε πάρτι με έξι γυναίκες τότε. Απολάμβανε ένα διάλειμμα από την υπηρεσία πριν πετάξει για το Αφγανιστάν. Το υποτιθέμενο “σκάνδαλο” μπορεί να προσέβαλε μερικούς πιστούς βασιλικούς, αλλά ο Πρίγκιπας κέρδισε επίσης εκατομμύρια νέους οπαδούς – εξίσου πολλούς διψασμένους ΛΟΑΤΚΙ σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως και το δικό σου!

Υποστηρίζοντας όσους έχουν HIV

Ο Πρίγκιπας Χάρι έκανε αποστολή του το να ακολουθήσει τα βήματα της μητέρας του στο έργο του με τις φιλανθρωπίες. Αλλά πιο συγκεκριμένα, με τον ακτιβισμό της για τον HIV / AIDS. Ως αποτέλεσμα, ο Πρίγκιπας Χάρι συναντά τακτικά ανθρώπους που ζουν με τον HIV. Μόλις πέρυσι, ο ίδιος και ο Μέγκαν παρακολούθησαν μια παγκόσμια εκδήλωση για την Ημέρα του AIDS, ως πρώτη δημόσια εμφάνισή τους από τότε που ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους. Ο Πρίγκιπας Χάρι πήρε επίσης ένα γρήγορο τεστ HIV ζωντανά στο Facebook – το τεστ ήταν αρνητικό.

Τιμώντας το έργο της Νταϊάνα

Ο Χάρι είπε ότι θα συνεχίσει να τιμά τη δουλειά της αείμνηστης μητέρας του. Έχει δηλώσει: “Συχνά αναρωτιέμαι για το τι θα έκανε για να συνεχίσει την καταπολέμηση του HIV και του AIDS αν ήταν ακόμα μαζί μας σήμερα” . Πιστεύω ότι θα έλεγε σε όλους σε ολόκληρη την κοινωνία – όχι μόνο σε αυτούς που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο – ότι με αποτελεσματική θεραπεία να είναι ελεύθερη και διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει όλοι να ασπαζόμαστε τακτικά τις δοκιμές – τόσο για τον εαυτό μας όσο και για όσους αγαπάμε. ‘


Απόδοση: Ανδρέας Πασπαλάκης




Δες και αυτό!