Μπουτάρης: “Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα. Ήταν μία άθλια επίθεση.”

20/05/2018
από

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης πέρασε το βράδυ, για προληπτικούς λόγους, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος χθες το απόγευμα δέχτηκε λεκτική και σωματική επίθεση στον Λευκό Πύργο από μία ομάδα συμμετεχόντων στην εκδήλωση αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο κ. Μπουτάρης μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας μετέβη στον Λευκό Πύργο, για την τελετή υποστολής της σημαίας από ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα.

Όμως, μία μερίδα συμμετεχόντων του επιτέθηκε αρχικά λεκτικά, ζητώντας του να αποχωρήσει και στη συνέχεια κινήθηκε απειλητικά εναντίον του ασκώντας σωματική βία και προκαλώντας υλικές ζημιές στο αυτοκίνητό του. Οι συνοδοί του δημάρχου τον απομάκρυναν από τον χώρο και τον μετέφεραν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί ζήτησαν από τον κ. Μπουτάρη να παραμείνει στο νοσοκομείο λόγω του χαμηλού του αιματοκρίτη

Ο κ. Μπουτάρης έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας για το περιστατικό, ενώ δήλωσε στο trestival.gr:

Οι εξετάσεις μου είναι καλές. Για προληπτικούς λόγους οι γιατροί θέλουν να περάσω στο νοσοκομείο το βράδυ.

Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα, αλλά δε θέλω να κάνω άλλες δηλώσεις σήμερα. Θα τα πούμε τη Δευτέρα” .

Όσο για τους δράστες και τα χτυπήματα που δέχτηκε, ο δήμαρχος δήλωσε:

“Δεν πρόσεξα ποιοι ήταν. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Παντού με χτύπησαν. Ήταν κάμποσοι. Με χτυπούσαν παντού. Κλωτσιές μπουνιές, τα πάντα. Αυτοί δε νομίζω ότι ήταν Πόντιοι. Με τους Πόντιους έχω καλή σχέση” .

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σήμερα το πρωί πήρε εξιτήριο, ωστόσο, θα βρίσκεται υπό παρακολούθηση στο σπίτι του, μέχρι να συμπληρωθεί το πρώτο 24ωρο από την ώρα της επίθεσης.

Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο δε θέλησε να κάνει άλλες δηλώσεις, όμως θα τοποθετηθεί σχετικά με το περιστατικό στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία βρίσκεται κοντά στη σύλληψη των δραστών, σύμφωνα με πληροφορίες από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.




Δες και αυτό!