H πρώτη σημαία Pride που μπορεί να σταματήσει σφαίρα

18/05/2018
από

«Έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε οποιαδήποτε σφαίρα μαζί»

Πολλοί LGBTQI άνθρωποι πεθαίνουν άσκοπα κάθε μέρα. Πολλά άτομα υποφέρουν από μίσος, διακρίσεις και μισαλλοδοξία. Ένας φιλανθρωπικός οργανισμός αναρωτιέται εάν είναι πλέον ο κατάλληλος καιρός για να μπει μια ασπίδα μπροστά ενάντια στις σφαίρες.

Η Fondation Éergence, που εδρεύει στον Καναδά, δημιούργησε ένα έργο τέχνης για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας (IDAHOBIT).

Αναζητώντας έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, βρήκαμε πολλές εικόνες και βίντεο από την παρέλαση του Pride, που είναι η ίδια για όλες τις χώρες» , δήλωσε ένας εκπρόσωπος στο GSN.

«Αυτό, μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου, οι περισσότεροι άνθρωποι δε μπορούν ακόμη να δείξουν τα πραγματικά χρώματα τους και να είναι ο εαυτός τους.

«Γι ‘αυτό αναλογιστήκαμε το βάρος αυτής της σημαίας. Στη συνέχεια, σκεφτήκαμε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα ενότητας και στη συνέχεια, τα πάντα μπήκαν στη θέση τους για την ιδέα.” 

Η Pride Shield αποτελείται από 193 σημαίες εγκατεστημένες σε μεταλλικό πόλο. Ζυγίζει περίπου 136 κιλά.

«Ο στόχος είναι γι’ αυτήν τη εγκατάσταση να γίνει έκθεση και να την δει ο κόσμος, ως ένδειξη ελπίδας, ότι εάν είμαστε μαζί, μπορούμε να βοηθήσουμε να τερματιστεί η ομοφοβία και η τραντοφοβία» , πρόσθεσαν.

Ο Francis Viau της Fondation Éergence πρόσθεσε σε μια δήλωση: “Με 193 σημαίες ενωμένες στα χρώματα του ουράνιου τόξου, έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε μαζί κάθε σφαίρα.

Ως κραυγή για την ανθρωπότητα, αυτές οι λέξεις είναι επίσης μια υπενθύμιση ότι πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για την καταπολέμηση της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας.

Για χρόνια, πολλοί ακτιβιστές και σύμμαχοι συνεργάστηκαν για να καταστήσουν δυνατή την πρόοδο για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος και πολλή δουλειά που πρέπει να κάνουμε όσον αφορά την ένταξη.

«Αυτή η σημαία, που σχεδιάστηκε από 193 σημαίες για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανφοβίας, είναι μια ισχυρή απόδειξη ότι «όλοι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμες μας και να πάρουμε σαφή θέση εναντίον στην αδικία» .




Δες και αυτό!