Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τη Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας

17/05/2018
από

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, οι Οικολόγοι Πράσινοι πήραν θέση με τον Μιχάλη Μπάκα, συν-συντονιστή της Θεματικής Ομάδας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να δηλώνει:

«Είναι ενθαρρυντικό ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα προόδου στη χώρα μας σε ζητήματα που αφορούν στην ΛΟΑΤΚI κοινότητα με την επέκταση του σύμφωνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και αναγνώριση πλήθους δικαιωμάτων με άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα στη χώρα μας, πολλές προκαταλήψεις εναντίον ομοφυλοφίλων, λεσβιών, αμφιφυλόφιλων και τρανς ανθρώπων εξακολουθούν να υπάρχουν, και ο “ομοφυλόφιλος” συχνά χρησιμοποιείται ως υποτιμητικός όρος. Είναι απαραίτητο ως κοινωνία να απομονώσουμε κάθε ομοφοβική έκφραση και εκδήλωση μίσους που δυστυχώς ακόμα αναπαράγονται στο δημόσιο διάλογο.

Οι Οικολόγοι πράσινοι θεωρούμε ότι όλοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ζήσουν τη σεξουαλικότητα τους και να επιλέξουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα και πρέπει να δώσουμε όλοι/ες τον αγώνα μας για την οικοδόμηση μιας πολυπολιτισμικής ελληνικής κοινωνία με αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού για όλους και όλες. Γι΄ αυτήν την κοινωνία αγωνιζόμαστε και θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε» .




Δες και αυτό!