O Jeffrey Hinton έρχεται στην Αθήνα για ένα ακόμη Disco Dallesandro Party

09/05/2018
από

Το Σάββατο 12 Μάϊου στις 12 το βράδυ, το αγόρι της Λονδρέζικης underground club σκηνής Jeffrey Hinton, έρχεται στην Αθήνα για ένα ακόμη Disco Dallesandro Party, στο BEqueer στο Γκάζι. Disco, pop, house, electro και original ακούσματα κατευθείαν από τα υπόγεια του Λονδίνου. Το online art project The Queer Archive Screen-tests σε συνεργασία με τον Μενέλα συνεχίζεται στις σκοτεινές γωνίες του club. Warm up από τον Kostakis.

WHO IS WHO

DISCO DALLESANDRO
Τα Disco Dallesandro parties είναι pop χορευτικά πάρτι και συμβαίνουν μια φορά το μήνα. Είναι ένα project που ανήκει στην καλλιτεχνική πλατφόρμα The Queer Archive και κάθε φορά φιλοξενεί διαφορετικούς DJs και ανθρώπους με καλό γούστο στην μουσική που το παίζουν DJ για μια βραδιά… Ο χορός είναι το μόνο κριτήριο για τις προσπάθειες του Disco Dallesandro.

JEFFREY HINTON
Ο Jefrey Hinton εδώ και 30 χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Αγγλικής νυχτερινής κουλτούρας και σκηνής. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι από την ηλικία των 12 συχνάζει μέσα στα πιο underground clubs. Στο εδώ και τώρα, είναι Dj, Producer και Visual Artist, ενώ έχει συνδυάσει το όνομά του με τα πιο θρυλικά night clubs του Λονδίνου συμπεριλαμβανομένων των: Circus, Cha Cha, Taboo, Heaven και Daisy Chain. Όταν δεν μουσικοθετεί σε κάποια χορευτική αρένα ανατολικά της πόλης, δίνει ρυθμό στα fashion shows γνωστών designers, ενώ έχει συμμετάσχει με οπτικά και ακουστικά installations που φέρουν την καλλιτεχνική υπογραφή του σε εκθέσεις της Αγγλικής Εθνικής Πινακοθήκης αλλά και του Victoria and Albert Museum.

THE QUEER ARCHIVE’S SCREENTESTS
Τα Queer Archive’s Screentests είναι εμπνευσμένα από τα διάσημα Screen Τests του Andy Warhol ο οποίος προσπαθούσε να αιχμαλωτίσει όλη τη μαγεία και την ομορφιά των προσώπων που των περιτριγύριζαν μέσα από τον φακό μιας κάμερας 16mm.
Ο Andy Warhol μιλούσε κάποτε για τα 15 λεπτά δημοσιότητας που θα αναλογούν στον κάθε ένα από εμάς στο προσεχές μέλλον και αν ζούσε σήμερα θα έβλεπε ότι έχει πέσει μέσα. Τα Queer Archive’s Screentests γίνονται σε κάθε Disco Dallesandro party σε συνεργασία με τον video artist Μενέλα και φέρνουν το δικό σου πρόσωπο αντιμέτωπο με το φακό. Η online αυτή έκθεση βρίσκεται εδώ. 

THE QUEER ARCHIVE
The Queer Archive είναι μια δημιουργική πλατφόρμα που ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2013 και έχει ως σημερινή βάση της την Αθήνα. Σκοπός της είναι η ενίσχυση κυρίως -αλλά όχι μόνο- queer καλλιτεχνών στην προσπάθειά τους να οραματίζονται, να παράγουν νέα δουλειά αλλά και να επικοινωνούν με το κοινό. Από την έναρξή του το The Queer Archive έχει συνεργαστεί με οργανισμούς όπως TEDx Hackney, Dalston Superstore, Hackney Picturehouse, Sin Fin Cinema, Dirty Looks NYC, The White Cubicle και μεταξύ άλλων, έχει κάνει την παραγωγή και επιμέλεια εκθέσεων για τους καλλιτέχνες Κωστής Φωκάς και Πάολα Ρεβενιώτη. Επιπρόσθετες δραστηριότητες περιλαμβάνουν την παραγωγή της ταινίας μικρού μήκους “Lonely” και μεγάλου μήκους ταινία “He Loves Me” και μια σειρά από fundraising εκδηλώσεις με μέρος των εσόδων να δωρίζονται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως το Galop και το Shelter.


iNFO

Σάββατο 12 Μαίου,
BEqueer: Κελέου 10
Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook




Δες και αυτό!