Ευ.Βενιζέλος και Ντ.Μπακογιάννη υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

03/05/2018
από

Την άποψη ότι το ζήτημα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με όρους κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας διατύπωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής.

«Δεν πρέπει να είμαστε υπερευαίσθητοι σε θέματα όπως η αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια”, ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ απαντώντας σε όσους θέτουν ζήτημα καταλληλότητας του περιβάλλοντος που μεγαλώνουν τα παιδιά αυτά, επικαλέστηκε τη συγκλονιστική ιστορία της ανάδοχης κοπέλας από την Κύπρο, που βιάστηκε και δολοφονήθηκε από τον θετό της πατέρα, ο οποίος ήταν ιερέας.

Σύμφωνα με την άποψη του κυρίου Βενιζέλου, στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να ισχύει η συνταγματική και νομοθετική ηθική, όπως προκύπτει και από τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Η κοινή ευρωπαϊκή ηθική δεν είναι ούτε η ατομική ηθική, ούτε η ηθική της ορθόδοξης εκκλησίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Συμμερίζομαι την άποψη του κου Βενιζέλου» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πάντως την ανάγκη να ενημερωθεί σε βάθος η ελληνική κοινωνία για το θέμα αυτό».

πληροφορίες από athina984.gr




Δες και αυτό!