Η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια δοκιμάζει τη συνοχή του ΚΙΝΑΛ

02/05/2018
από

Τον πρώτο κοινοβουλευτικό «σκόπελο» στη διαδικασία της πολιτικής ενοποίησής του βρίσκει το Κίνημα Αλλαγής, με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Και αυτό διότι το ζήτημα της αναδοχής έχει προκαλέσει διαφωνίες στις τάξεις των πολιτικών συνιστωσών που απαρτίζουν τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, με τις κυριότερες εξ αυτών να εντοπίζονται στο ΠΑΣΟΚ. Ενώ Ποτάμι και Δημοκρατική Αριστερά τοποθετούνται υπέρ της διάταξης χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις, στη Χαριλάου Τρικούπη -και συγκεκριμένα ορισμένοι βουλευτές- διατυπώνουν ενστάσεις, κυρίως για λόγους πολιτικής τακτικής απέναντι στην κυβέρνηση.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Μανιάτης είναι μεταξύ της ομάδας των «πράσινων» βουλευτών που διατυπώνουν ενστάσεις, την ώρα που η ηγεσία του κόμματος διά της Εύης Χριστοφιλοπούλου εκφράζεται θετικά υπέρ της διάταξης, όπως φάνηκε από την εισήγησή της στην αρμόδια επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση η κοινή γραμμή που θα πρέπει να τηρηθεί όταν έρθει η ώρα της ψήφισης, δημιουργεί πονοκεφάλους στον νεοσύστατο συνασπισμό, πονοκέφαλοι οι οποίοι πρέπει άμεσα να λυθούν.

πηγή: altsatiri.gr




Δες και αυτό!