Η Amazon πουλά μια καρφίτσα για κάποιο straight pride κι ο κόσμος δεν είναι καθόλου χαρούμενος

14/04/2018
από

Η Amazon, o γίγαντας της online λιανικής πώλησης, πωλούσε μια επιχρυσωμένη “straight Pride” καρφίτσα και μπορείτε να μαντέψετε ότι οι άνθρωποι δεν ήταν ακριβώς ενθουσιασμένοι μ΄αυτό. Μα καθόλου όμως;

Διαθέσιμο για 4,5 ευρώ, αυτό το pin badge περιλαμβάνει χρώματα όπως το μαύρο και το άσπρο, αλλά και διάφορες αποχρώσεις του μπεζ. Έχει, επίσης, συγκεντρώσει αρκετές αρνητικές κριτικές.

“Τώρα όλοι οι ομοφοβικοί που ρωτούν γιατί οι gay χρειάζονται το pride θα έχουν και τη δική τους σημαία;”, έγραψε ένας χρήστης στο twitter. Στο ίδιο κλίμα και αρκετοί άλλοι.

“Ως straight άτομο ντρέπομαι γι΄αυτό το δημιούργημα”.

“Γιατί η straight pride σημαία μοιάζει σαν παλέτα σκιών της Sephora; ντροπή”.

Πότε ξεκίνησε η όλη ιδέα του “Straight Pride”

Ήταν το 2013 όταν δημιουργήθηκε ένας λογαριασμός στο Τwitter στη Βρετανία, o oποίος καλούσε τα straight άτομα να οργανωθούν ενάντια στην gay κοινότητα και του δικαιώματός του στον γάμο. Καλούσε δε τον κόσμο να γιορτάσουν τη δική τους ημέρα straight υπερηφάνειας.

Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως το άτομο ή η ομάδα που κρύβεται πίσω από τον λογαριασμό αυτό, προωθεί και τη συγκεκριμένη καρφίτσα.

Οι αντιδράσεις μάλιστα ήταν τόσες που ανάγκασαν την Amazon να σταματήσει την προώθηση της καρφίτσας, μέσα από την ιστοσελίδα της.




Δες και αυτό!