Οργανωμένη επίθεση 16 ατόμων έναντι ενός gay άνδρα στην Ολλανδία

03/04/2018
από

Η τοπική αστυνομία του Dordrecht, μιας πόλη στη Δυτική Ολλανδία, ερευνά εάν οι δύο αντι-γκέι επιθέσεις που συνέβησαν μέσω του Grindr το Σαββατοκύριακο σχετίζονται μεταξύ τους. Το πρώτο θύμα ήταν ένας άνδρας 28 ετών.

Ο Lennart Lenskens είναι ο διοργανωτής του Dordrecht Pride και φίλος του θύματος. Μίλησε  στην τοπική εφημερίδα και εξήγησε ότι το θύμα είχε κανονίσει ένα ραντεβού μέσω Grindr σε χώρο στάθμευσης έξω από τοπικό ποδοσφαιρικό σύλλογο το βράδυ της Παρασκευής (30 Μαρτίου).

«Η εικόνα προφίλ που εμφανιζόταν στην εφαρμογή ταίριαζε με τον άνθρωπο που περίμενε στο χώρο στάθμευσης και φαινόταν αξιόπιστος» , συνέχισε ο Lenskens, προσθέτοντας ότι «Πρότεινε στον 28χρονο να πάει στο σπίτι του, που ήταν εκεί κοντά» .

Το θύμα αναφέρει ότι μόλις ξεκίνησε να κατευθύνεται προς το μέρος, που του υπέδειξε ο άγνωστος άνδρας, ξαφνικά εμφανίστηκαν 16 άνδρες μέσα από τους θάμνους και του επιτέθηκαν, τραυματίζοντάς τον παντού στο σώμα και το πρόσωπο και αφήνοντάς τον αναίσθητο.

Μια δεύτερη επίθεση έγινε το βράδυ του Σαββάτου (31 Μαρτίου), 30 λεπτά μακρυά από τον χώρο επίθεσης του παραπάνω περιστατικού της Παρασκευής το βράδυ. Το θύμα είχε κανονίσει επίσης μία συνάντηση μέσω του Grindr.

Η αστυνομία αναφέρει ότι πιστεύεται ότι οι δύο άνδρες δέχτηκαν επίθεση, επειδή ήταν gay και διερευνούν εάν τα δύο περιστατικά συνδέονται.




Δες και αυτό!