Επεισόδια στην πορεία της Πάτρας για την Ημέρα Τρανς Ορατότητας

01/04/2018
από

Επεισόδια μικρής κλίμακας σημειώθηκαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε εχθές στο κέντρο της Πάτρας, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Ορατότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Patras Pride

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τρανς ορατότητας, το Patras Pride κάλεσε την 31/03/2018 στις 17.30 σε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, από όπου θα ξεκινούσε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Στις 17.30 στήθηκε στην πλατεία Γεωργίου το παρακάτω πανό και σύντομα μαζέυτηκε αρκετός κόσμος (περίπου 70 άτομα) και στήριξε με την παρουσία του τη δράση μας.
Τρία άτομα από την αρχή κινούνταν γύρω από το χώρο συγκέντρωσής μας. Στη πορεία κάθισαν σε διπλανή καφετέρια, όπου από εκεί με στραμμένες τις καρέκλες προς τη πλευρά μας, μας κοιτούσαν επιθετικά σε συνδυασμό με υβριστικά και κακοποιητικά σχόλια, όπως “πουστράκια”. Τα άτομα αυτά, προφανώς, δε βρίσκονταν εκεί τυχαία… 

Οταν ομάδα αντιφασιστών επιχείρησε να τους ζητήσει να φύγουν, εκείνα επιτέθηκαν αρχικά λεκτικά με εκφράσεις όπως «φύγετε από εδώ, με αηδιάζετε». Η διαμάχη οδήγησε σε σπρωξιές και στη συνέχεια πετώντας καρέκλες, ποτήρια, τασάκια από την καφετέρια ακολούθησε συμπλοκή, με αποτέλεσμα δύο άτομα να τραυματιστούν, ευτυχώς όχι πολύ σοβαρά. 

Τελικά τα 3 άτομα εκδιώχθηκαν και η πορεία πραγματοποιήθηκε, όπως είχε προγραμματιστεί. 

Ως Patras Pride διεκδικούμε την ασφαλή παρουσία μας στο δημόσιο χώρο και θεωρούμε ότι τέτοιες φασιστικές συμπεριφορές δεν πρέπει να βρίσκουν έδαφος. Όσο και αν η κοινωνία «αηδιάζει» στην θέα ανθρώπων που αντιστέκονται στη σαπίλα της, όσο κι αν η ύπαρξη και μόνο των ατόμων μας «προκαλεί», τόσο εντονότερη θα κάνουμε την παρουσία μας κάθε μέρα, σε κάθε χώρο, με κάθε τρόπο μέχρι αυτή η κοινωνία να πνίγει στην αηδία της, μέχρι να εξασφαλίσουμε τον ιδεολογικό θάνατο τέτοιων πρακτικών.”
Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για τα αυτονόητα μέχρι να μη χρειάζεται πια.

Ούτε τρανσφοβία ούτε άλλες μαλακίες, σφαγεία δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι πλατείες!




Δες και αυτό!