Πλήθος ατόμων συγκεντρώθηκε νωρίς το απόγευμα στην οδό Γλάδστωνος, στην τοποθεσία όπου έλαβε χώρα η στυγερή δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, εκεί δηλαδή όπου άφησε την τελευταία της πνοή εξαιτίας των βίαιων και αλλεπάλληλων χτυπημάτων η Zackie Oh.

Μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, στη συμβολική τους προσπάθεια να διατηρήσουν ζωντανή την μνήμη του Ζαχαρία τοποθέτησαν λουλούδια έξω από το κοσμηματοπωλείο που σημειώθηκε η ανθρωποκτονία, ενώ λίγο αργότερα αντικατέστησαν την πινακίδα που έγραφε Γλάδστωνος με μια που έγραφε οδός Zackie Oh.

Κατά τη διάρκεια της πορείας ακούστηκαν συνθήματα όπως: «Σ’ αυτή την κοινωνία την πατριαρχική, μια βιτρίνα αξίζει μια ζωή», «Αυτό, αυτό, αυτό είναι σωστό κλωτσιές με δωδεκάποντα να βάλετε μυαλό», «Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία, μπάτσοι και αφεντικά κάναν δολοφονία», «Πέντε χρόνια μνήμη, καμιά δικαιοσύνη», «Φιλήσυχοι πολίτες, μπάτσοι, αφεντικά, όλα τα καθάρματα σκοτώσανε ξανά», «Ελλάς Ελλήνων αστυνομικών ρουφιάνων δολοφόνων και βασανιστών», «Ακόμα κι αν φορέσω την φούστα μου καπέλο, όταν λέω όχι σημαίνει πως δεν θέλω».

Σε μια προσπάθεια διαχείρισης των συλλογικών τραυμάτων και απωλειών της τελευταίας εξαετίας τα συνθήματα «Η Άννα ζει τσακίστε τους ναζί», «η Zackie ζει τσακίστε τους ναζί» και «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί», εναλλάσσονταν.

Στην πορεία συμμετείσαν queer και φεμινιστικές συλλογικότητες όπως η Justice for Zak/ Zackie, η Καμία Ανοχή, η Sabbat, τα καλιαρντά κ.α. Συμμετείχαν μπλοκ του αναρχικού χώρου, όπως  η Αντιεξουσιαστική Κίνηση και η Αναρχική Πολιτική Οργάνωση. Παρούσες ήταν επίσης οι οργανώσεις ΣΥΚΑΠΡΟ, Θετική Φωνή και Red Umbrella, και πολιτικά σχήματα όπως το ΜέΡΑ 25, και το ΣΕΚ.