Βάναυση ομοφοβική επίθεση σε βάρος φοιτητή στην Ιταλία

30/03/2018
από

Ο 20χρονος νεαρός που δέχτηκε την επίθεση δήλωσε σοκαρισμένος, που κανένας περαστικός δεν ήρθε να τον βοηθήσει, παρότι φώναζε για βοήθεια.

Ένας φοιτητής από την Αγγλία δέχτηκε ομοφοβική επίθεση στην ιστορική συνοικία Via Galliera στο κέντρο της πόλης Μπολόνια της Ιταλίας το βράδυ της Κυριακής (25/03/18). Οι επιτιθέμενοι περνούσαν με το αυτοκίνητο και του φώναξαν: «Έι, είσαι faggot;» και πριν προλάβει να απαντήσει, πετάχτηκαν έξω από το αυτοκίνητο κι άρχισαν να το κυνηγούν.

Όταν τον πρόφτασαν, ξέσπασαν πάνω του με βάναυσο τρόπο και τον ξυλοκόπησαν, σύμφωνα με την Republica. Ο νεαρός υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και σπασμένη μύτη.

Το θύμα δήλωσε στην Republica, ότι καθόταν σε ένα παγκάκι τρώγοντας μια πίτσα και περίμενε να συναντηθεί με έναν φίλο του, όταν οι άντρες – που πιστεύει ότι ήταν Ιταλοί – άρχισαν να του φωνάζουν. Αρχικά προσπάθησε να τους αγνοήσει.

«Προσποιήθηκα ότι δεν τους ακούω, αλλά φώναζαν: «Τι είσαι faggot; Γιατί είσαι faggot; Θέλεις 50 ευρώ να μπεις στο αυτοκίνητο;

Στη συνέχεια αναφέρει, ότι αποφάσισε να απομακρυνθεί για να αποφύγει την παρενόχληση, αλλά oι τρεις δράστες βγήκαν από το αυτοκίνητο και τον ακολούθησαν στην Piazzetta San Giuseppe. Προς μεγάλη του φρίκη, άρχισαν να του επιτίθενται. Φώναξε για βοήθεια, αλλά όπως αναφέρει, κανένας περαστικός δεν τον βοήθησε. Ένας από τους επιτιθέμενους προσπάθησε να σπρώξει τους αντίχειρές του μέσα στα μάτια του.

Οι δράστες τον χτύπησαν και τον κλότσησαν, του έσπασαν τη μύτη, του προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και του έκλεψαν το σακίδιο.

Ο νεαρός αναφέρει ότι φώναζε και συνέχιζε να κάνει έκκληση για βοήθεια από τους περαστικούς, αλλά περισσότερα από είκοσι άτομα τον αγνόησαν. Τελικά, μία κοπέλα τον βοήθησε να καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ο υπάλληλος του τηλεφωνικού κέντρου με τον οποίο μίλησε, του είπε ότι επειδή η επίθεση είχε ήδη συμβεί, δε μπορούσαν να γίνουν πολλά.

Έτσι, αφού συναντήθηκε με τον φίλο του πήγαν σε μία υπηρεσία έκτακτης ανάγκης για θεραπεία και ανέφερε ξανά το περιστατικό στην αστυνομία την επόμενη μέρα.

Ο Vincenzo Branà, μέλος της Arcigay Bologna ομάδας υπεράσπισης LGBT ατόμων, κάλεσε την αστυνομία να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνάμεις της για να πιάσει τους δράστες: «Υπάρχουν κάμερες γύρω από την Piazzetta San Giuseppe και τώρα είναι καιρός να χρησιμοποιηθούν σωστά» .

Ο δήμαρχος της Μπολόνια, Virginio Merola, καταδίκασε την επίθεση. Έστειλε ένα μήνυμα απολογίας στον φοιτητή αναφέροντας, ότι τόσο η επίθεση όσο και η αδιάφορη αντίδραση των περαστικών δεν ήταν αντιπροσωπευτική της πόλης. Έστειλε μία «συμβολική αγκαλιά ολόκληρης της πόλης» προς το θύμα της επίθεσης κι είπε ότι ελπίζει ότι οι επιτιθέμενοι θα αναγνωριστούν και θα συλληφθούν.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!