Όχι παρελάσεις, όχι προστασία: o ομοφοβικός νόμος που απειλεί την Ουκρανία

22/02/2018
από

Την ψήφιση ενός νομοσχεδίου που θα τιμωρεί “κάθε δημόσια προβολή gay συμπεριφοράς” (βλ. Ρωσία) ζητά – ομόφωνα – το συμβούλιο μιας επαρχίας στην Ουκρανία.

Το νομοσχέδιο, το οποίο θα απαγορεύει, μεταξύ άλλων, την εκπροσώπηση των LGBT + ατόμων έχει κατατεθεί από το δημοτικό συμβούλιο της Ivano-Frankivsk στη δυτική Ουκρανία, ενώ 29 αξιωματούχοι ψήφισαν ώστε να σταλεί η αναφορά στην εθνική κυβέρνηση για την επικύρωσή του.

Το νομοσχέδιο αυτό που είχε αρχικά κατατεθεί από το “Χριστιανικό Κίνημα για τη Ζωή”, ψηφίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο της περιοχής, χωρίς ο δήμαρχος Ruslan Martsinkov να ενημερώσει για το ακριβές περιεχόμενο του.

Η αναφορά του συμβουλίου ζητά από την κυβέρνηση να εγκαταστήσει έναν υπουργό οικογενειακών θεμάτων για να «υποστηρίξει τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες». Ζητά, επίσης, να εγκαταλείψει τη χρήση των λέξεων «ταυτότητα φύλου» και «σεξουαλικός προσανατολισμός», καθώς είναι «αντίδεολογικές και αντιεπιστημονικες”. Τέλος απαιτεί να απαγορευτούν στη χώρα οι “πορείες ισότητας”, “υπερηφάνειας”, “ομοφυλοφιλικές παρελάσεις” και “φεστιβάλ λουλουδιών”.

Σύμφωνα με ένα μέλος της LGBT + κοινότητας που ζει στην Ουκρανία, “οι LGBT+ άνθρωποι μπορούν συχνά να δεχθούν επίθεση στον δρόμο από εθνικιστικές ομάδες”.

 




Δες και αυτό!