Μετράμε ήδη 2 δολοφονίες τρανς γυναικών για το 2018

15/01/2018
από

Ακόμη δε μπήκε καλά-καλά η νέα χρονιά και έχουν σημειωθεί ήδη δύο τρανσφοβικές δολοφονίες γυναικών στην Αμερική για το 2018.

#SayHerName: Vicky Gutierrez

Μια τρανς γυναίκα έχασε τη ζωή της, σε μια ύποπτη, όπως οι πυροσβεστικές αρχές χαρακτηρίζουν, κατάσταση. Πιθανόν να είναι το δεύτερο τρανς άτομο, που γίνεται γνωστό ότι σκοτώθηκε στην Αμερική, λόγω τρανσφοβικής επίθεσης, μόλις μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του 2018.

Οι πυροσβέστες ανταποκρίθηκαν με μία πρωινή αναφορά για πυρκαγιά σε ένα διαμέρισμα στη συνοικία Pico-Union του Λος Άντζελες. Έδωσαν σκληρή μάχη με τις φλόγες για περίπου 50 λεπτά, όταν ανακάλυψαν το κατακαμμένο κι άψυχο κορμί της Vicky Gutierrez.

Η αστυνομία ενεργεί προς αναγνώριση της σωρούς, σύμφωνα με τους The Los Angeles Times, αλλά οι φίλοι κι η οικογένεια της Vicky Gutierrez υποστηρίζουν ότι είναι εκείνη, καθώς η φωτιά ξέσπασε στο διαμέρισμά της.

Η Gutierrez, η οποία ήρθε ως μετανάστρια από την Ονδούρα, ήταν ενεργό μέλος του σωματείου TransLatina του Λος Άντζελες. Η είδηση για το θάνατό της έγινε γνωστή, όταν η Πρόεδρος του σωματείου, Bamby Salcedo, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook αφιερωμένο στη μνήμη της.

Απλά για να μάθετε ότι δεν είναι πλέον μαζί μας, είναι πραγματικά λυπηρό. Και δεν είναι ότι έχει φύγει, είναι ο τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκε” , λέει η Salcedo, προσθέτοντας ότι: “Πιστεύουμε ότι ήταν σκόπιμο, πιστεύουμε ότι ήταν προμελετημένο… Ψάχνουμε για δικαιοσύνη για τη Vicky” .

Κάποια άτομα από την τρανς κοινότητα ρωτούν αν ο θάνατος της Gutierrez συνδέεται με τη σεξεργασία. “Υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα [ο δράστης] να προέρχεται από την εργασία της” , δήλωσε η Salcedo. “Ζητήσαμε από την LAPD να ελέγξει το κινητό της τηλέφωνο, αλλά όλα είχαν καεί» .

Μια σελίδα GoFundMe στήθηκε με σκοπό για να καλυφθούν τα έξοδα για την κηδεία της Gutierrez, την οποία οι φίλοι χαρακτηρίζουν ως “το ωραιότερο κορίτσι στον κόσμο” και “έμπνευση για πολλούς” .


Μια εβδομάδα νωρίτερα έγινε γνωστή η δολοφονία της ιδρύτριας του θεσμού της Miss Trans America, Christa Leigh Steele-Knudslien.

Η Christa Leigh Steele-Knudslien μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της, Mark Steele-Knudslien, στην πρώτη αναφερθείσα δολοφονία τρανς ατόμου για 2018.

Η 42χρονη Christa βρέθηκε μαχαιρωμένη μέχρι θανάτου στο σπίτι της στη Μασαχουσέτη την Παρασκευή 05/01/18. Ο Mark Steele-Knudslien, 47 ετών, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της συζύγου του, ομολόγησε το έγκλημα κι έκτοτε κρατείται στη φυλακή του Berkshire County, χωρίς εγγύηση.

Η αστυνομία αναφέρει, ότι δεν ήταν γνωστή από πριν καμία ιστορία ενδοοικογενειακής βίας, μεταξύ του ζευγαριού.

Η Christa ήταν ενεργή ακτιβίστρια των τρανς δικαιωμάτων, ίδρυσε τον θεσμό “Miss Trans America” και τον θεσμό “Miss Trans New England” . Παντρεύτηκε τον Mark το περασμένο καλοκαίρι κι ανέβασε φωτογραφίες από τον γάμο τους δημόσια στο Facebook κι ακόμη και πρόσφατα, μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων έγραψε: «Περάσαμε εκπληκτικά Χριστούγεννα με κόμικς και υπέροχους φίλους. Ας ελπίσουμε ότι και τα δικά σας ήταν εκπληκτικά” .

Το 2017, με τουλάχιστον 27 δολοφονίες, που αναφέρθηκαν κι αφορούσαν τρανς άτομα, ήταν μία από τις πιο θανατηφόρες χρονιές για την τρανς κοινότητα της Αμερικής.

https://avmag.gr/81421/molis-to-2017-egine-to-pio-thanatiforo-etos-gia-ta-trans-atoma-stis-ipa/




Δες και αυτό!