Προσεχώς: Οι ταινίες “God´s Own Country” & “Tom of Finland”

28/12/2017
από

Οι ταινίες “Του Θεού η Χώρα / God’s Own Country” του Φράνσις Λι και “Tom of Finland” του Ντόμε Καρουκόσκι έρχονται τον Ιανουάριο στους κινηματογράφους από τη Filmcenter Τριανόν.

 Οι δύο ταινίες έκαναν πανελλήνια πρεμιέρα στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη, «Του Θεού η Χώρα» , έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές όπου κι αν έχει προβληθεί, κερδίζοντας το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Σάντανς, βραβείο στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου, καθώς και βραβείο καλύτερης ταινίας στα Βρετανικά Βραβεία Ανεξάρτητου Κινηματογράφου.

Facebook Page

Δείτε το trailer:

«Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Φράνσις Λι «God’s Own Country» (Του Θεού η Χώρα), αναφέρεται ως μια τραχιά εκδοχή του «Brokeback Mountain» του Ανγκ Λι κι όχι άδικα. Μόνο που οι δυο ταινίες μοιράζονται κάτι πολύ βαθύτερο από την απεικόνιση του ομοφυλόφιλου έρωτα. Τα κοινά τους σύνορα ιχνηλατούν πάνω απ’ όλα τη γεωγραφία της καρδιάς» .
Cinemagazine.gr

«Βαθιά συγκινητικό, ρεαλιστικό μα κι ανέλπιστα λυρικό και πάνω απ’ όλα ελπιδοφόρο, το «God’s Own Country» δεν συστήνει απλά έναν ταλαντούχο δημιουργό, μα όπως και το «Moonlight» , φέρνει το queer σινεμά στο (mainstream) προσκήνιο δίχως να θυσιάζει τίποτα από τη δύναμη ή τη μαχητικότητά του, μα δίνοντας την ίδια σημασία στο μήνυμα όσο και στο σινεμά» .
Flix.gr


 


Από την άλλη, η αληθινή ιστορία του καλλιτέχνη Τούκο Λάξονεν ή όπως έγινε παγκοσμίως γνωστός από το ψευδώνυμό του Tom of Finland, αποτυπώνεται στην ομώνυμη ταινία του Ντόμε Καρουκόσκι, η οποία αποτελεί και την επίσημη υποβολή της Φινλανδίας για τα Όσκαρ. Η ταινία έχει λάβει και το πολυπόθητο βραβείο FIPRESCI.

Facebook Page

Δείτε το teaser:

«Το «Tom of Finland» πέρα του ότι παρουσιάζει μια από τις πιο επιδραστικές, πρώιμες φιγούρες του LGBT κινήματος, είναι ταυτόχρονα μια ιστορία για την πραγματική αποστολή της τέχνης που αμφισβητεί, εξεγείρεται, προσφέρει καταφύγιο και απελευθερώνει.»
Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης


Από την Filmcenter Τριανόν

Του Θεού η Χώρα (GodOwn Country)

Σκηνοθεσία: Φράνσις Λι
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο
Διάρκεια: 104’
Παραγωγή: 2017
Facebook Page: God’s Own Country
Trailer God’s Own Country



Tom of Finland

Σκηνοθεσία: Ντόμε Καρουκόσκι
Χώρα: Φινλανδία, Σουηδία, Δανία, Γερμανία
Διάρκεια: 116’
Παραγωγή: 2017
Facebook Page: Tom of Finland
Teaser: Tom of Finland




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!