Δίνοντας τέλος στην ενδοοικογενειακή βία μεταξύ LGBTIQ ζευγαριών

14/12/2017
από

LGBTIQ ζευγάρια μιλούν για τη σχέση τους, λειτουργώντας ως πρότυπα, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην ενδοοικογενειακή βία.

Η σειρά “Our Relationships” [Οι σχέσεις μας] είναι μια σειρά από οκτώ επεισόδια, που ξετυλίγει τη ζωή LGBTIQ ζευγαριών. Μιλούν για το τι πήγε καλά, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και για το πώς προχώρησαν μέσα από αυτές.

Η σειρά είναι ένα μίνι-ντοκιμαντέρ, που δημιουργήθηκε με σκοπό την αντιμετώπιση τόσο των υψηλών ποσοστών ενδοοικογενειακής βίας στην LGBTIQ κοινότητα, όσο και για να υποστηρίξει τα LGBTIQ άτομα, που έχουν υποστεί κακοποίηση.

Κυκλοφόρησε στο πλαίσιο του προγράμματος “Domestic and Family Violence (DFV)” από έναν οργανισμό υγείας για την LGBTIQ κοινότητα στην Αυστραλία, τον ACON.

Ο οργανισμός ACON αποφάσισε να δημιουργήσει αυτήν τη σειρά, μετά από μια έρευνα που έγινε το 2016, η οποία αποκάλυψε ότι ένας μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων δεν είχε θετικά πρότυπα σχέσεων. Πολλές/οί συμμετέχουσες/οντες στην έρευνα ανέφεραν επίσης την έλλειψη προβολής προτύπων LGBTI ζευγαριών, αλλά και ατόμων γενικότερα.

Ξεκινώντας αυτήν την εβδομάδα, η σειρά επιδιώκει να παράσχει στους LGBTIQ ανθρώπους πρότυπα για τη δημιουργία πιο υγιών σχέσεων, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση των σχέσεων και της γενικής ευημερίας, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα, μεταδίδοντας θετικές αξίες και πεποιθήσεις και δημιουργώντας μια θετική αίσθηση αυτοεκτίμησης για τα άτομα και τις κοινότητες.




Δες και αυτό!