Η Comédie-Française στη μεγάλη οθόνη: “Ο Μισάνθρωπος”

12/12/2017
από

Οι αναμεταδόσεις έργων κλασικού ρεπερτορίου της Comédie-Française στη μεγάλη οθόνη του Γαλλικού Ινστιτούτου, συνεχίζονται.

Αποκλειστικά στη μεγάλη οθόνη του Γαλλικού Ινστιτούτου έρχεται η προβολή του έργου του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 20:00. Μία κωμωδία σε 5 πράξεις, σε σκηνοθεσία Clément Hervieu-Léger και σκηνoγραφία Éric Ruf.

Με τον θίασο και τους ηθοποιούς της Ακαδημίας της Comédie-Française.


Υπόθεση

Ο Αλσέστ αγαπάει την Σελιμέν, μια νέα απελευθερωμένη κοσμική κοπέλα, που όμως απαρνείται την άνεση, που της προσφέρει η κοινωνική της θέση. Ο Αλσέστ, στοιχειωμένος από μια δίκη για την έκβαση της οποίας ανησυχεί, πηγαίνει στο σπίτι της Σελιμέν για να ζητήσει την βοήθειά της.

https://www.facebook.com/institutfrancaisdegrece/videos/10155422254768935/


 

Clément Hervieu-Léger: Ένα νέο βλέμμα πάνω στο ρεπερτόριο 

«Όταν αποφασίστηκε, ότι θα ανεβάσω τον “Μισάνθρωπο” , αναρωτήθηκα: γιατί να ανεβάσω ένα κλασσικό έργο; Γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό για μένα; Πιστεύω, ότι την καλύτερη απάντηση σ’ αυτές τις αναρωτήσεις την έχει δώσει ο Antoine Vitez: «γιατί είναι επιβεβλημένο να εργαζόμαστε πάνω στην κοινωνική μνήμη» .

Η νέα καινοτόμα σκηνοθετική ματιά του Clément Hervieu-Léger σ’ αυτό το κλασικό έργο, οδηγεί τα οκτώ πρόσωπα, που αποτελούν το κοινωνικό μικρόκοσμο του Μισανθρώπου, να ερμηνεύουν τους ρόλους τους, όχι μέσα στη γαλήνια ατμόσφαιρα ενός σαλονιού, αλλά σε έναν ανοιχτό χώρο, στην είσοδο ενός ιδιαίτερου ξενοδοχείο,υ που ανακαινίζεται. Τα σκηνικά είναι ένας χώρος εν κινήσει, η μεταφορά αυτού, που θα έπρεπε να είναι, κατά τον σκηνοθέτη, το ρεπερτόριο «που εξελίσσεται, ενταγμένο απόλυτα μέσα στον αιώνα του, αλλά θρεφόμενο από προηγούμενους αιώνες προσανατολισμένο ήδη στον αιώνα που έρχεται. Ανήκω σε ένα θέατρο ρεπερτορίου και σκέφτομαι ότι αν δεν δούμε με νέο βλέμμα αυτά τα έργα, τότε αυτό το θέατρο ρεπερτορίου δεν έχει πλέον λόγω ύπαρξης» .


Η Comédie-Française για όλους

Αυτή η νέα σεζόν επιτρέπει σε όλους να έχουν πρόσβαση στα έργα αυτής της ιστορικής παριζιάνικης σκηνής σε όλη τη Γαλλία και το εξωτερικό, χάρη στην Pathé και την υποστήριξη του Institut français (Παρίσι).

«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, στις 20:00

Αuditorium Theo Angelopoulos Γαλλικού Ινστιτούτου – Σίνα 31
Έργο στα γαλλικά, υποτιτλισμένο στα ελληνικά

Εισιτήρια: 8 ευρώ
(μειωμένο για φοιτητές, ανέργους και κατόχους της κάρτας CLUB IFG: 4 ευρώ)




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!