Ημερίδα και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης θα πραγματοποιήσουν μέλη του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης. Το Σωματείο διοργανώνει σήμερα σειρά εκδηλώσεων, από τις 16:45 ως τις 21.00, στην Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Διεθνής Ημέρα Τρανς Μνήμης πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη και είναι ημέρα μνήμης για τρανς που υπήρξαν θύματα μίσους, εγκλημάτων και βίας, καθώς και αφύπνισης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Το πρόγραμμα της ημερίδας, είναι το ακόλουθο:

– 16.45 – 17.00 Υποδοχή

– 17.00 – 18.00 Προβολή βίντεο για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης

– Κεντρική ομιλία εκ μέρους του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Τάσος Ζαρείφης, Γραμματέας Περιφέρειας ΣΥΔ.

– Ομιλίες εκ μέρους LGBTQI και συμμαχικών οργανώσεων.

– 18.00 – 19.45 Ομιλία του Μίλτου Οικονόμου, μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και συντονιστή του Τμήματος Δικαιωμάτων.

– Ομιλία του Αναπληρωτή Υπεύθυνου Οργάνωσης ΝΔ – Θεσσαλονίκης και Συνεργάτη Γραμματείας Κοινωνικών Δικτύων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων ΝΔ, Διονύση Μαγουλά.

– Ομιλία εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από την Μαρία Λυκουριώτη, δικηγόρο.

– Ομιλία του Νίκου Νυφούδη, υποψήφιου βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης με το «Ποτάμι» και Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης Β’ Θεσσαλονίκης.

– Ομιλία της Δήμητρας Κογκίδου, Καθηγήτριας Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

– Ομιλία Ασημίνας Γκοντόλια, Αστυνόμου Β’, επικεφαλής του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης

– Ομιλία του Αντώνη Σπάθη, δικηγόρου και μέλους της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

– 19.45 – 19.55 Διάλλειμα

– 19.55 – 21.00 Παρουσίαση θεμάτων της ίντερσεξ ατζέντας

– Ομιλία του Σταύρου Μπουφίδη, Ψυχιάτρου, Γ.Γ. Κλάδου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής Ε.Ψ.Ε., υπεύθυνου θεμάτων υγείας ΣΥΔ Περιφέρειας.

– Ανάγνωση ψηφίσματος για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης

– Πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

Το συντονισμό θα κάνει η διευθύντρια του γραφείου του ΣΥΔ, Άννα Απέργη.

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί χωρίς συνθήματα και πανό, παρά μόνο με κεριά, στη μνήμη όσων τρανς υπήρξαν θύματα του τρανσφοβικού μίσους σε όλον τον κόσμο.