Το θρίλερ της εξαφάνισης του Ρώσου ποπ σταρ Ζελίμ Μπακάεβ συνεχίζεται μετά την αντι-gay επιχείρηση σκούπα της Τσετσενίας.

Οι γερμανικές αρχές καλούνται να επιβεβαιώσουν εάν ο Τσετσένος τραγουδιστής  Ζελίμ Μπακάεβ βρίσκεται στη χώρα τους, σύμφωνα με τον συνήγορο ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρωσίας.

Έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που ο τραγουδιστής αγνοείται στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας. Πολλοί φοβούνται ότι κρατήθηκε από τις τσετσενικές αρχές στο πλαίσιο της αντι-gay επιχείρησης σκούπα. Eξαφανίστηκε στις 8 Αυγούστου, όταν είχε επισκεφθεί το Γκρόζνυ, προκειμένου να παρευρεθεί στο γάμο της αδερφής του. Αν κι ο λογαριασμός του στον Instagram διαγράφει μυστηριωδώς, ένας λογαριασμός στο Twitter με το όνομα του παραμένει ενεργός, χωρίς όμως να έχει ενημερωθεί πρόσφατα.

Λίγες μέρες πριν, ο Ιγκόρ Κοκετκόβοφ από το «Russian LGBT Network» προέβη σε μια ανακοίνωση, αναφερόμενος στην εξαφάνιση του Μπακάεβ.

«Στα τέλη του Αυγούστου, λάβαμε μια επιβεβαίωση σχετικά με τις υποψίες μας ότι Μπακάεβ είχε συλληφθεί από τις τσετσενικές αρχές λόγω της υποψίας για ομοφυλοφιλία» .

Το θρίλερ με την εξαφάνιση του Ρώσου ποπ σταρ που φαίνεται να δολοφονήθηκε από τις αρχές της Τσετσενίας λόγω ομοφυλοφιλίας

Η μητέρα του Μπακάεβ ανέφερε στην αστυνομία της Τσετσενίας ότι αγνοείται, αλλά δεν βρήκαν «βάσιμους λόγους» για την έναρξη ποινικής έρευνας. Έγραψε επίσης στον Πρόεδρο Ραμζάν Καντίροβ ζητώντας του βοήθεια, αλλά τίποτα δεν βγήκε απ’ αυτό.