Ο Trump μάσησε τα λόγια του για το αν συμφωνεί με τις θέσεις του Moore

19/10/2017
από

Ο Donald Trump μάσησε τα λόγια του: «θα επανέλθω σ ‘εσάς” απάντησε σε ερώτηση για το αν το gay sex θα έπρεπε να είναι παράνομο.

Ο Πρόεδρος τσουρουφλίστηκε, όταν δημοσιογράφος του απηύθυνε ερώτηση σχετικά με τον υποψήφιο της Γερουσίας των ΗΠΑ, Roy Moore. Ο Moore, ο οποίος είναι γνωστός για τις αντι-gay δηλώσεις του, έχει επαναλάβει πολλές φορές δημοσίως, ότι πιστεύει ότι το ομοφυλοφιλικό σεξ πρέπει να κριθεί παράνομο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Λευκό Οίκο χθες, ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Trump εάν διαφωνεί με τις απόψεις του κ. Moore σχετικά με το συναινετικό σεξ μεταξύ δύο ομοφυλόφιλων ενήλικων ανδρών.

Ο Trump απάντησε: «Θα συναντηθούμε με τον Roy κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα και θα μιλήσουμε για πολλά και διαφορετικά πράγματα, αλλά θα συναντηθώ μαζί του …

“Έκανε έναν πολύ μεγάλο αγώνα. Αναφορικά με τους κατοίκους της Αλαμπάμα – που μου αρέσουν πάρα πολύ και τους αρέσω κι εγώ πάρα πολύ – τους αρέσει ο Roy, αλλά θα μιλήσω μαζί του και μπορώ να σας απαντήσω τότε, εντάξει;” 

Το 2015, ο Moore είχε δήλωσε: «Ο σοδομισμός κηρύχθηκε παράνομος από το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών το 1987. Ανέφερε ότι δεν υπήρχε κανένα δικαίωμα στο σύνταγμα για να διευρυνθεί για τα θεμελιώδη δικαιώματα των ομοφυλοφίλων» .

Παρά τις αποτρόπαιες απόψεις του, ο Trump υποστήριξε δημοσίως τη υποψηφιότητα του Moore για τη Γερουσία των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνει ένας “εξαίρετος γερουσιαστής” .

Μήπως σημαίνει με την ίδια λογική, ότι θα γίνει κι ένας «εξαίρετος Πρόεδρος» ;




Δες και αυτό!