Προβληματισμούς στην κεντροαριστερά η απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το “ΌΧΙ ΣΕ ΟΛΑ”

21/09/2017
από

Προβληματισμούς φαίνεται να έχει προκαλέσει στον χώρο της κεντροαριστεράς η απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να κάνει αντικυβερνητικό μέτωπο μαζί με την Νέα Δημοκρατία καταψηφίζοντας όλα τα νομοσχέδια, ακόμη και αν επί της ουσίας συμφωνεί μ΄αυτά, αν δεν υπάρχει σύμπνοια μεταξύ κυβερνητικών εταίρων (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Ποτάμι δεν ακολουθεί την Δημοκρατική Συμπαράταξη σε αυτή την απόφαση του «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ» και ο Σταύρος Θεοδωράκης φέρεται, από συνεργάτες του, να πιστεύει ότι πρέπει κάθε φορά η στάση των βουλευτών του κόμματός του να καθορίζεται στη βάση αρχών. Για παράδειγμα, ως προς το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου το Ποτάμι είναι επί της αρχής θετικό και δεν θα καταψηφίσει επειδή θα καταψηφίσουν οι ΑΝΕΛ μόνο και μόνο για να αναδείξει τις κυβερνητικές αντιφάσεις. Εάν αυτό συμβεί και ταυτόχρονα καταψηφίσουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα συμβεί το παράδοξο να κινούνται διαφορετικά στη Βουλή τα δύο κόμματα που συνεργάζονται για τη συγκρότηση ενός νέου φορέα.

Επίσης, ούτε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα Γιάννης Ραγκούσης συμφωνεί με την απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και θα το κάνει σαφές δημόσια.

“Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σε περίπτωση που τα δημοσιεύματα ευσταθούν, να άρουν την απόφασή τους αυτή άμεσα.”

Με αφορμή τις εξελίξεις αυτές, η Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας κάλεσε τόσο τη Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και τη Νέα Δημοκρατία να άρουν την απόφασή τους αυτή και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

 




Δες και αυτό!