8 συλλήψεις για ένα πολύχρωμο περιβραχιόνιο στο μπράτσο Γεωργιανού άσσου

02/11/2017
από

Γνωρίστε τον Γκούραμ Κάσια, τον Γεωργιανό άσσο, που γράφει ιστορία ως ο 1ος ποδοσφαιριστής, που στηρίζει ανοιχτά τα LGBT δικαιώματα, όχι μόνο στην Γεωργία, αλλά σε ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη.

Ο Γεωργιανός παίχτης της Georgian March εμφανίστηκε στο γήπεδο φορώντας ένα περιβραχιόνιο στα χρώματα του ουράνιου τόξου στο δεξί του μπράτσο, με αφορμή την Ολλανδική Εθνική Ημέρα “coming out” .

Δυστυχώς, αυτό και μόνο προκάλεσε το μένος μερικών φιλάθλων. Άναψαν βόμβες καπνού και φωτιές, φώναξαν ομοφοβικές κακοποιητικές φράσεις κι έκαψαν μια σημαία ουράνιου τόξου έξω από τη Γεωργιανή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Συνελήφθησαν 8 άτομα με την κατηγορία, ότι αντιστάθηκαν στην αστυνομία και για μικρής κλίμακας χουλιγκανισμό.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν από την εθνική ομάδα της Γεωργιανής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να διώξει τον Κάσια, επειδή υποστήριξε τα LGBT δικαιώματα.

Ο Κάσια είναι αντιπρόεδρος της εθνικής ομάδας της Γεωργίας. Μετά την ταραχή, είπε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ισότητα των δικαιωμάτων και δήλωσε, στο ολλανδικό τηλεοπτικό κανάλι NOS, ότι δεν σκοπεύει να σταματήσει να παίζει για τη Γεωργία.

Ο πρόεδρος της Γεωργίας υποστήριξε τον παίκτη λέγοντας:

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης. Πρέπει να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Υποστηρίζω την ομόφωνη στήριξη που έχει εκφράσει η αθλητική κοινότητα προς τον Κάσια.»
Δες και αυτό!