Με κυρώσεις προειδοποιεί η Ρωσία τον Καναδά για το πρόγραμμα διάσωσης των gay Tσετσένων

06/09/2017
από

Ένας Ρώσος αξιωματικός προειδοποίησε πως, “αν ο Καναδάς παραβιάζει τον νόμο μεταφέροντας gay Τσετσένους στην επικράτειά του, θα υπάρχουν συνέπειες”. 

Ο λόγος για τον Kirill Kalinin, εκπρόσωπο της Ρωσικής πρεσβείας στην Οτάβα, που δήλωσε χαρακτηριστικά: “Οποιεσδήποτε νομικές παρατυπίες, εάν αποδειχθούν αληθείς, πρέπει να διερευνηθούν δεόντως”. To σχόλιο έγινε σ΄ένα mail με παραλήπτες τις εφημερίδες “The Globe” and “Mail”. Αν και στο mail αυτό αναφέρεται ο όρος “προβλεπόμενες συνέπειες”, δεν αποσαφηνίζεται το τι αυτές περιλαμβάνουν.

Μιας και μέχρι τώρα κανένας εκπρόσωπος της καναδικής κυβέρνησης δεν έχει μιλήσει επίσημα για το πρόγραμμα διάσωσης των gay Τσετσένων στη Ρωσία, ο Kalinin δεν μπορεί να προβεί σε κάποιον επιπλέον σχόλιο, προσθέτοντας «δε σχολιάζουμε τις εκθέσεις των μέσων ενημέρωσης με αναφορά σε ανώνυμες επίσημες πηγές».

Εκτιμάται ότι 31 άντρες και γυναίκες από την Τσετσενία και άλλα μέρη του Βόρειου Καυκάσου βρίσκονται στον Καναδά (ή βρίσκονται σε ασφαλή πορεία), χάρη σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει καναδικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους και μη κυβερνητικούς οργανισμούς (ΜΚΟ) στη Ρωσία και τον Καναδά.

Πολλοί από τους πρόσφυγες είναι άνδρες που κρατήθηκαν και βασανίστηκαν από Τσετσένους αξιωματούχους, νωρίτερα αυτό το έτος. Μετά την αποφυλάκισή τους, διατρέχουν τον κίνδυνο να υποστούν τις δολοφονίες τιμής από τα μέλη της οικογένειας. Η Τσετσενία είναι μια συντηρητική μουσουλμανική κοινωνία στην οποία η ομοφυλοφιλία είναι κατακριτέα.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!