H Disneyland αρνήθηκε σ΄ενα 3χρονο αγοράκι να γίνει “Πριγκίπισσα για μια Ημέρα”

01/09/2017
από

Τη συμμετοχή στο πρόγραμμα “Πριγκίπισσα για μια Ημέρα” αρνήθηκε η Disneyland στο Παρίσι σ΄ένα 3χρονο αγόρακι. Ο λόγος; Επειδή δεν είναι κορίτσι.

Η Hayley McLean-Glass ήλπιζε να κλείσει το “fairytale transformation” ως χριστουγεννιάτικο δώρο για τον 3χρονο γιο της, Νοah, o οποίος είναι μεγάλος θαυμαστής της ταινίας Frozen και του αρέσει να ντύνεται ως Queen Elsa.

Όπως υποστηρίζει, όμως, η μητέρα του κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό, αφού λίγο μετά την κράτηση έλαβε ένα απαντητικό email από την επιχείρηση, που σημείωνε πως ο Νοah δεν μπορεί να λάβει μέρος μιας και είναι αγόρι.

Σχολιάζοντας την απάντηση αυτή, η Hayley έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στην εταιρεία. “Εδώ δεν πρόκεται για κάποιο gay/straight ντιμπέιτ… μιλάμε για ένα παιδί. Το οποίο θέλει να γίνει ο αγαπημένος του χαρακτήρας”.

“Παρακαλώ εξηγήστε μου ποια τρομερή, φοβερή μοίρα θα τον ακολουθήσει αν ικανοποιήσετε την επιθυμία να φτιάξει τα μαλλιά του, να βάλει ένα φόρεμα της Elsa και να φορέσει ένα στέμμα για μια φωτογραφία; Γιατί πραγματικά έχω μπερδευτεί.”

Σε συνέντευξη της στο ITV News, η ίδια δήλωσε: “Απλά πιστεύω ότι είναι άδικο, εννοώ αν υπήρχε η επιλογή του πειρατή ή του Spider – Man, τα μικρά κορίτσια θα μπορούσαν να λάβουν μέρος.  

Σχολίαζοντας το γεγονός, ένας εκπρόσωπος της Disneyland Paris υποστήριξε: “Λαμβάνουμε υπόψη αυτή την κατάσταση πολύ σοβαρά και ειλικρινά ζητάμε συγγνώμη από τον Νοah και τη μητέρα του για την παρεξήγηση.

Αυτό το μεμονωμένο περιστατικό δεν αντικατοπτρίζει καμία πολιτική ή πεποίθηση μας. Θα διασφαλίσουμε ώστε κάτι τέτοιο δε θα συμβεί ξανά.

Φυσικά, τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια είναι ευπρόσδεκτα να απολαύσουν το πρόγραμμα “Πριγκίπισσα για μια Ημέρα…”




Δες και αυτό!