«Έχουμε τελικά τα εργαλεία για να τερματίσουμε τον ιό HIV»

31/08/2017
από

Kλινική Yγείας του Λονδίνου στοχεύει σε μηδενικές περιπτώσεις HIV, μετά από την κατά 40% πτώση, που σημείωσε φέτος.

Για 2η συνεχή χρονιά, η κλινική σεξουαλικής υγείας στην καρδία του Λονδίνου, 56 Dean Street, αναφέρει σημαντική μείωση των περιπτώσεων, που σχετίζονται με τον ιό του HIV.

Μέχρι στιγμής, ο οργανισμός έχει σημειώσει πτώση 2/3 από το 2015. Με αυτό το ρυθμό, ελπίζουν να επιτύχουν μηδενικές περιπτώσεις, που θα οδηγήσουν στην πρωτοβουλία Plan Zero.

Η Dean Street κατέγραψε 679 περιπτώσεις το 2015 και μόνο 393 το 2016. Μέχρι στιγμής φέτος, έχουν διαγνώσει 136 άτομα. Αυτό θέτει την κλινική σε μία πρόβλεψη 233 περιπτώσεων μέχρι το τέλος του έτους, η οποία είναι «πτώση άνω του 40%» .

Σύμφωνα με την κλινική, το αποτέλεσμα αποδίδεται στις εντατικές εξετάσεις και στην πρόσβαση σε αντιρετροϊική θεραπεία, καθώς και σε φάρμακα, όπως η PrEP.

«Είναι μια πολύ συναρπαστική στιγμή» , δήλωσε ο κλινικός γιατρός ο Δρ Alan McOwan στην Evening Standard. «Όλοι αισθάνονται μεγάλη ενθάρρυνση για να προχωρήσουμε αυτό το έργο. Έχουμε τελικά τα εργαλεία για τον τερματισμό του HIV» .

Όπως εξηγεί η Evening Standard, ένας από τους λόγους για τους οποίους αυτό είναι τόσο σημαντικό είναι ότι η Dean Street αποτελεί την μεγαλύτερη κλινική για τον ιό HIV στην Ευρώπη. Οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν επίσης μια γενική μείωση των περιπτώσεων του HIV ιού στο σύνολο του Λονδίνου.

Η δημόσια υγεία της Αγγλίας ανέφερε ότι οι διαγνώσεις μειώθηκαν: από περισσότερες από 3.000 το 2006, σε 2.603 το 2015 εντός του Λονδίνου. Ωστόσο, έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις μεταξύ ανδρών που έχουν σεξουαλική επαφή με άνδρες, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί, εν μέρει, σε έλλειψη προστασίας κατά τη επαφή. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει εάν το σχέδιο της Dean Street πετύχει.

Η κλινική θα είναι από τις πρώτες που θα προσφέρουν την PrEP, πριν να είναι διαθέσιμη σε εθνικό επίπεδο τον προσεχή Απρίλιο.

«Έχουμε τελικά τα εργαλεία για να τερματίσουμε τον ιό HIV» , δήλωσε ο Δρ McOwan:

Το Plan Zero φέρνει μαζί του ένα πακέτο. Θα νικήσουμε τον ιό HIV αν όλοι ενεργούμε μαζί» .




Δες και αυτό!