Οι εταιρείες της Ιαπωνίας κάνουν περισσότερα για τους LGBTI εργαζόμενους τους

22/08/2017
από

Οι εταιρείες στην Ιαπωνία συνεργάζονται για να διευκολύνουν τη ζωή των LGBTI ατόμων στο χώρο εργασίας τους.

Η Ιαπωνική Επιχειρηματική Ομοσπονδία έχει καταρτίσει μια σειρά κατευθυντήριων γραμμών για τις επιχειρήσεις, ώστε να καταστήσουν τους εργασιακούς τους χώρους περισσότερο φιλικούς προς τα LGBTI άτομα.

Αν και δεν είναι παράνομο να είσαι LGBTI άτομο στην Ιαπωνία, δεν υπάρχουν πολιτικές κατά των διακρίσεων ή προάσπισης της ισότητας των δικαιωμάτων για ζευγάρια και ομόφυλους γονείς.

Τον Φεβρουάριο, η Εθνική Αρχή Προσωπικού (NPA) κατέστησε παράνομη την ταλαιπωρία ή τη διάκριση εις βάρος των LGBTI ατόμων, που εργάζονται ως δημίσιοι υπάλληλοι.

Ορισμένες ιδιωτικές εταιρείες έχουν κάνει τις δικές τους απόπειρες, ώστε τα LGBTI άτομα που εργάζονται γι’ αυτήν να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης εταιρείας ποτών της Ιαπωνίας Kirin Holdings. Η εταιρεία φροντίζει, ώστε πλέον όλες/ όλοι να λαμβάνουν τα ίδια οφέλη, δίνει έως και 60 ημέρες άδεια σε εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της μετάβασής τους.

Ο Yoko Yajima, επικεφαλής ερευνητής της Mitsubishi UFJ Research and Consulting Co δήλωσε:

«Οι σχετικοί νόμοι και κανονισμοί αναπτύσσονται αργά, έτσι είναι μερικές φορές δύσκολο για τις μεμονωμένες εταιρείες να αποφασίσουν ποιες πολιτικές θα πρέπει να εφαρμόσουν σε σχέση με τους ΛΟΑΤ εργαζομένους» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!