Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας θα παραβρεθεί στο Pride της πρωτεύουσας

02/08/2017
από

Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συμμετάσχει στο Μπέλφαστ το Σάββατο για το Pride Belfast.

Ο Leo Varadkar είναι ο πρώτος gay πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, ο νεώτερος ηγέτης της χώρας σε ηλικίας μόλις 38 ετών κι ο πρώτος αρχηγός του Ιρλανδικού κράτους από εθνοτική μειονότητα.

Ο Leo Varadkar έκανε δημοσίως coming out το 2015, ενώ η Δημοκρατία της Ιρλανδίας είχε το δημοψήφισμα για την ισότητα στον γάμο και παρευρέθηκε επίσης στην παρέλαση του Pride του Δουβλίνου.

Την Παρασκευή θα μιλήσει στο Queen’s University και θα διανυκτερεύσει για να συμμετάσχει στο εορταστικό Pride Belfast..

Η πόλη φιλοξενεί την πορεία υπερηφάνειας για τα LGBT + δικαιώματα το Σάββατο, αλλά o πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι θα παραβρεθεί μόνο στο Pride Breakfast, όχι όμως στην παρέλαση, λόγω προηγούμενης δέσμευσής του σ’ άλλες υποχρεώσεις.

Τον Ιούνιο, ο κ. Varadkar είχε δηλώσει:

«Δεσμεύομαι ως πρωθυπουργός να χρησιμοποιήσω το γραφείο μου, για όσο χρονικό διάστημα μπορώ να το κρατήσω, ώστε να προωθήσω τα ΛΟΑΤ δικαιώματα, την ισότητα του γάμου σ’ όλη την Ιρλανδία, τα ΛΟΑΤ δικαιώματα σ’ όλο τον κόσμο, όπου δέχονται επίθεση και να πιέσω για την εφαρμογή της σεξουαλικής υγείας εδώ, στο σπίτι μας, σε μια εποχή που αυτό είναι πιο σημαντικό από ποτέ.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!