ΛΟΑΤ ακτιβίστριες στην πορεία γυναικών κατά της βίας στην Τουρκία

31/07/2017
από

Με κεντρικό σύνθημα «μην ασχολείσαι με το ντύσιμό μου» εκατοντάδες γυναίκες πραγματοποίησαν προχθές πορεία στην Κωνσταντινούπολη για να διαμαρτυρηθούν για τη βία σε βάρος τους και την εχθρότητα που αντιμετωπίζουν από κάποιους άνδρες, οι οποίοι απαιτούν να ντύνονται πιο συντηρητικά.

«Δεν θα υπακούσουμε, δεν θα σιωπήσουμε, δεν θα φοβηθούμε. Θα κερδίσουμε μέσω της αντίστασης» φώναζαν οι συγκεντρωμένες, που κρατούσαν πλακάτ, αλλά και κρεμάστρες όπου είχαν τοποθετήσει τζιν σορτσάκια ως παράδειγμα του είδους του ρούχου που ορισμένοι Τούρκοι κρίνουν ως απαράδεκτο.

Στη πορεία, που ξεκίνησε από τη συνοικία Καντικόι, συμμετείχαν γυναίκες οι οποίες διαμαρτύρονταν κατά των επικρίσεων, που δέχονται διότι επιλέγουν να φορούν μαντίλα και ακτιβίστριες της κοινότητας των ΛΟΑΤ.

Οι διαδηλώτριες κατήγγειλαν ότι καταγράφονται όλο και περισσότερο περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας, εναντίον των γυναικών για τις επιλογές που κάνουν στο ντύσιμό τους.

Τον Ιούνιο μια νεαρή Τουρκάλα, η Ασένα Μελίσα Σαγλάμ, δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα σε λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη, επειδή φορούσε σορτσάκι κατά τη διάρκεια του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του ραμαζανιού.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο φαίνεται ο άνδρας να την χτυπάει, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου απλά παρακολουθεί. «Δεν ντρέπεσαι να ντύνεσαι έτσι κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού;» της είχε πει τότε ο δράστης.

Πηγή: efsyn.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!