39 διάσημα LGBT+ προσωπα εξηγούν τι σημαίνει το Pride γι’ αυτά;

27/07/2017
από

Τι σημαίνει το Pride για σένα;

Είναι μια ερώτηση που έχει τεθεί πολλές φορές και που δεν έχει σταθερή απάντηση. Η έννοια του Pride είναι διαφορετική για κάθε άτομο.

Για κάποιους, είναι η ενδυνάμωση της αγάπης και της αλληλεγγύης μέσα από την αποδοχή ύπαρξής τους. Γι’ άλλους, είναι η έκκληση να σηκωθούμε και να αγωνιστούμε για το δικαίωμά μας να ζούμε και να αγαπούμε ισότιμα.

Δεδομένου ότι τον Ιούλιο του 2017 σηματοδοτεί την 50η επέτειο από την μερική αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στην Αγγλία και την Ουαλία, το Gay Times ρώτησε 39 αξιόλογες προσωπικότητες της LGBT+ κοινότητας από όλο τον κόσμο.

«Πρόσφατα, ένιωσα ότι το Pride έχει ξαναγίνει εξαιρετικά σημαντικό και πολύ πιο πολιτικοποιημένο από κάθε στιγμή που θυμάμαι, από τη δεκαετία του ογδόντα» , αποκαλύπτει ο ηθοποιός και σεναριογράφος Mark Gatiss.

Ο κριτής από το  RuPaul’s Drag Race, Todrick Hall, λέει: “Το pride για μένα δεν είναι μόνο υπερηφάνεια για το ποιος είσαι και αποδοχή για όλα όσα σε κάνουν ξεχωριστό, αλλά και υπερηφάνεια για την προέλευσή σου” .

Ο κωμικός Bethany Black προσθέτει: “Το να μην χρειάζεται να κρύβω αυτό που είμαι ή να απολογηθώ για κάποια από τα πράγματα, που δεν μπορώ να αλλάξω σε μένα. Το να μην χρειάζεται πλέον να φοβάμαι

Αγάπη, ελευθερία, αποδοχή, αισιοδοξία, ενδυνάμωση, αλληλεγγύη, αυτό που είσαι στ’ αλήθεια, fabulous, αυθεντικότητα, δύναμη και ενότητα, η οικογένεια που έχουμε φτιάξει για τον εαυτό μας, περηφάνια και αποδοχή όλων αυτών που σε κάνουν μοναδικό, να γιορτάζεις αυτό που είσαι, σημαντική ημερομηνία στο ημερολόγιό μου για να την γιορτάσω, αγάπη και αποδοχή της queerness μου…

Δείτε το βίντεο εδώ.

 




Δες και αυτό!