Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η άρνηση ξενοδοχείου στην Καλαβρία να φιλοξενήσει δύο gay πελάτες.

 

Ο ξενοδόχος είχε συμφωνήσει να νοικιάσει σουίτα με πισίνα σε δύο νεαρούς άνδρες από τη Νάπολη. Όμως, όταν κατάλαβε τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους άλλαξε γνώμη. «Είναι η πρώτη χρονιά που νοικιάζουμε τους χώρους μας, λυπάμαι αν μπορεί να μοιάσω άξεστος, αλλά δεν δεχόμαστε ζώα και gay» , ανέφερε στο email που τους έστειλε, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο.

Οι δύο άνδρες ενημέρωσαν απευθείας την πλατφόρμα booking.com, μέσω της οποίας είχαν κάνει την κράτηση και το θέμα πήρε διαστάσεις.

«Μου ήρθαν αμέσως στο νου οι διώξεις του ναζισμού και του φασισμού, όταν πολλοί έμποροι έγραφαν ότι στα μαγαζιά τους δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε σκύλους και σε Εβραίους» , είπε ένας από τους δυο νέους και πρόσθεσε ότι κανένας δεν πρέπει να νιώθει αποκλεισμένος και μη αποδεκτός.

Οργή και αποδοκιμασία εξέφρασαν χρήστες των social media, σχολιάζοντας αυτή την είδηση, ενώ η οργάνωση για τα δικαιώματα των gay Arcigay της Νάπολης, ζήτησε να αποκλεισθεί το συγκεκριμένο ξενοδοχείο από όλες τις διαδικτυακές πύλες τουριστικού περιεχομένου. Παράλληλα, κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν.

Πηγή: www.newpost.gr