Ο Ελληνας gay δάσκαλος της χρονιάς που άνοιξε τη βεντάλια του στον Τραμπ

19/06/2017
από

Ενας δάσκαλος ελληνικής καταγωγής που ζει στην Αμερική, ο Νίκος Γιαννόπουλος εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το LGBTQ κίνημα φορώντας μια πολύχρωμη καρφίτσα ουράνιου τόξου στο πέτο του και κρατώντας μια δαντελένια βεντάλια στην επίσημη φωτογραφία του με τον Πρόεδρο της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ και την πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ.

Και τώρα ο δάσκαλος έχει γίνει viral για την τολμηρή του στάση για τα δικαιώματα LGBTQ και έχει κερδίσει παγκόσμια προσοχή.

Ο Γιαννόπουλος, διδάσκει σε σχολείο τέχνης και επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο μαζί με ακόμα έναν καθηγητή. Οι δυο τους είχαν κερδίσει τον τίτλο του καθηγητή της χρονιάς και είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον πρόεδρο. Η συνάντηση αυτή έγινε τον Απρίλιο και ο Γιαννόπουλος ανέβασε αμέσως τη φωτογραφία στο Facebook, αλλά έγινε viral τις τελευταίες ημέρες με χιλιάδες likes και κοινοποιήσεις.

Ο Τραμπ έχει δεσμευτεί να προστατεύσει την κοινότητα LGBTQ, αλλά μέλη της κοινότητας έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι η διοίκησή του σχεδιάζει υπαναχώρηση στα πολιτικά τους δικαιώματα σε τομείς όπως η εκπαίδευση.

Ο Γιάννοπουλος δήλωσε ότι φόρεσε την καρφίτσα για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για την κοινότητα LGBTQ που τον διδάσκει να είναι υπερήφανος, τολμηρός και υπερήφανος για την ταυτότητά του – ακόμα και όταν οι συνθήκες το κάνουν τόσο δύσκολο. Και έφερε μαζί του τη βεντάλια για να γιορτάσει τη χαρά και την ελευθερία της μη συμμόρφωσης με το φύλο.

«Όταν συναντήθηκα με τον πρόεδρο ως καθηγητής της χρονιάς του Ρόουντ Άιλαντ, δεν ήξερα τι να περιμένω», έγραψε στο Facebook. «Μετά από μια μακρά διαδικασία ελέγχων ασφαλείας, φτάσαμε στην αίθουσα Roosevelt όπου συναντηθήκαμε με τη γραμματέα εκπαίδευσης Betsy DeVos. Λίγο αργότερα, μπήκαμε στο Οβάλ Γραφείο. Ο άνδρας που καθόταν στο γραφείο διάβαζε προετοιμασμένα σχόλια σε ένα φύλλο χαρτιού και έκανε κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με τους διευθύνοντες συμβούλους και ποιες δηλώσεις «αγάπησε» με βάση τις εκλογές που είχε κερδίσει. Δεν σηκώθηκε από το κάθισμά του για να παραδώσει στον εθνικό δάσκαλο της χρονιάς το πολύτιμο βραβείο του, ούτε του επέτρεψε να μιλήσει».

Ο Γιάννοπουλος ήθελε να πει στον Τραμπ ότι «οι πολιτικές κατά της κοινότητας LGBTQ έχουν κόστος». Θέλησε επίσης να πει στον πρόεδρο πώς «η LGBTQ κοινότητα τραυματίζεται από «πολιτικούς που επιτίθενται στο δικαίωμά μας στην αγάπη ή απλά στο να υπάρχουμε» τόνισε ο Γιαννόπουλος.

Από την άλλη, αποκάλυψε στο NPR ότι ο Τραμπ το διασκέδασε όταν ο Γιαννόπουλος άνοιξε τη βεντάλια του για την επίσημη φωτογραφία. «Κάντο οπωσδήποτε» τον ενθάρρυνε ο πρόεδρος. Μάλιστα ο Τραμπ του είπε ότι ήταν “πολύ κομψός” με τη βεντάλια του.

Ο Γιαννόπουλος πρόσθεσε όταν κάθε φορά που θα σκέφτεται την ημέρα που συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ημερικής, «δεν θα θυμάται το άτομο που καθόταν στο γραφείο». Θα θυμάται τους μαθητές που έχει διδάξει και τους άλλους δασκάλους που ήταν μαζί του εκείνη την ημέρα.

πηγή: thetoc.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!